Kas hastası oğlu için Cumhurbaşkanı'na yine seslendi: 10 bin DMD'li çocuğumuz var; hastane istiyoruz

Kas hastası oğlu için TBMM Başkanı Yıldırım ile konuşan anne Gülgün Özyiğit kas hastaları için hastane yapılması talebinde bulundu. Kendisini daha önce makamında ziyaret ettiğini söyleyen Gülgün Özyiğit'e TBMM Başkanı Binali Yıldırım, 'Tamam, merak etme' şeklinde yanıt verdi.

Yayınlanma: 29.09.2018 - 17:07
Abone Ol google-news

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın annesi Şaziye Oktay için düzenlenen cenaze törenine katıldı.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ı daha önce makamında ziyaret ettiğini söyleyen Gülgün Özyiğit, Yıldırım'ı tekrar ziyaret etmek istediğini söyledi. 'Cumhurbaşkanımıza sesimizi duyurun' diyen Özyiğit'e TBMM Başkanı Yıldırım, 'Tamam, merak etme' şeklinde yanıt verdi.

'TÜRKİYE'DE 10 BİN DMD HASTASI ÇOCUĞUMUZ VAR'

Gülgün Özyiğit, 30 yaşında olduğunu söylediği oğlu için, "Bizim DMD adında ağır ve ölümcül bir kas hastalığımız var. Dünyada nadir görülen bir hastalık. Nadir denilse de, şu anda Türkiye'de 10 bin DMD kas hastası çocuğumuz var. Bizim bu çocuklarımız ölüyor. Cumhurbaşkanımıza sesimizi duyurmak istiyoruz. Çağlar, şu anda kemiklerinin üzerinde kuyruk sokumu yara halinde oturuyor. Biz para, pul istemiyoruz. Biz, sadece hastane istiyoruz. Yapılabilecek gen tedavileri var. Yurt dışında tedaviler var. O tedavileri niye bekleyelim biz? Cumhurbaşkanımız ne diyor? 'Yerli otomobillerimizi kendimiz yapalım' demiyor mu? Biz de kendi ilaçlarımızı kendimiz yapalım. Binali Bey'le konuştuk.Telefon numaralarımızı aldı. Yardımcı olacağını söyledi. Umutla bekliyorum" ifadelerini kullandı.

BAKANLIK GENELGE YAYINLAMIŞTI

İHA'da yer alan habere göre, geçtiğimiz Mart ayında Çağlar Özyiğit, Sağlık Bakanlığı'nın bir süre önce yayımladığı genelgeye rağmen halen Türkiye'de yalnızca 3 ilde bulunan Kas Hastalığı Merkezlerinin yetersizliğinden yakınmıştı. Çağlar Özyiğit ve aynı hastalığa sahip olan çocukların doğuştan itibaren yaşadığı zorlukları anlatan anne Gülgün Özyiğit, ‘Ne olur bize destek olun Cumhurbaşkanım' diye seslenmişti. Türkiye'de bu hastalığa gereken ehemmiyetin gösterilmediğini belirten anne Gülgün Özyiğit, yurt dışındaki ilaç çalışmalarını beklediklerini, Türkiye'de kök hücre çalışmasına destek verilmesi halinde Türk bilim insanlarının bu konuda ciddi adımları atabileceğini belirtmişti.

DMD NEDİR?

Duchenne Musküler Distrofi (DMD) kas hastalıkları arasında en sık karşılaşılan ve sadece erkek çocuklarında görülen bir hastalıktır. Bu hastalıkta kas fonksiyonu için gerekli olan temel bir protein eksiktir. Bu proteinin eksikliğinde kaslar giderek zayıflar ve kas dokusunun yerini yağ dokusu alır.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler