Artık obezitenin tedavisi mümkün

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar sonucunda, aşı ile obezitenin tedavisinin mümkün olduğu kanıtlandı.

Yayınlanma: 19.11.2013 - 12:42
Abone Ol google-news

Üniversitedeki çalışmalarda "adenovirüs" türünün obeziteye yol açtığı belirlendi. Bu sonuçtan yola çıkan uzmanlar obeziteye neden olan Adeno 36 ve Adeno 5 virüslerine karşı aşı geliştirdi.

 Hazırlanan aşılar deneysel hayvanlar üzerinde uygulandı. Elde edilen sonuçlar olumlu bulundu.Prof. Dr. Tamer Şanlıoğlu, " Aşılı grupta karaciğer ve karın bölgesinde yağ birikiminin enfekte ettigimiz gruptan çok az olduğunu veya hiç olmadığını gözlemledik. Bu da bize deney sonrasında aşının çok etkin olduğunu ve adeno virüsü 36'ya bağlı obezitenin önlenmesinde çok önemli bir aşama olduğunu düşündürdü." şeklinde konuştu.Prof. Dr. Seda Vatansever, "Yaptığımız çalışmalarda özellikle karaciğer dokusunda ve yağ dokusunda boyamaların olduğunu gördük ve aşının obeziteyi aşılama sonrasında obezitenin deneysel modellerde azalttığını göstermiş olduk." dedi.Obeziteye karşı geliştirilen aşı dünyadaki bilimsel yayınlarda da yer buldu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler