Kapat
A+ A-

Turpun hiç bilinmeyen faydası

Acımsı bir tadı olan turp her derde deva...
Yayınlanma tarihi: 19 Kasım 2013 Salı, 15:17

[Haber görseli]Turp

Karaciğeri kuvvetlendirir ve şişliği geçirir. Sarılığa karşı da faydalıdır. Böbrek kumlarını ve safra taşlarını dökmeye yardımcı olur. Astım ve bronşit gibi sıkıntı veren solunum yolu hastalıklarına iyi gelir.

Midenin dostu muz

Muz özellikle mideye faydalıdır. Ülser ve gastrit rahatsızlığı olanlara iyi gelir. Kandaki kolesterol oranını düşüren muz, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Rahatlatıcı etkileri ile stresi azaltır ve tansiyonu düşürür. Kemik gelişimini destekler. Krampları engeller. Öksürüğe ve göğüs ağrılarına iyi gelir.

Kalbi güçlendiren karanfil

Karanfil ağacının çiçeği genelde ağız kokusu gidermekte kullanılır. Ama yapılan son araştırmalar karanfilin mikropları öldürdüğünü gösteriyor. Karanfil aynı zamanda kalbi ve hafızayı da güçlendiriyor.

Kansere karşı kuru incir

Tarih boyunca birçok medeniyetin yazılı kaynaklarında da geçen meyvelerden olan incirin yaşı olduğu kadar kurusu da şifa dağıtıyor. Kolesterol oranını düşürerek kalp ve damar hastalıklarına karşı vücudu korur. Kansere karşı da koruyucudur.

Kalp krizinden korur

Besleyici değeri oldukça yüksek olan hurma, vücuda enerji ve kuvvet verir. Kansızlığı azaltır. Hamile ve yeni doğum yapan kadınların çabuk toparlanmasını sağlar. Kansere, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Kalp krizi riskini azaltır. Bronşit, verem, öksürük ve soğuk algınlığına iyi gelir.

Karayemiş nefes açar

Karayemiş sinirleri yatıştırır ve kalp çarpıntısını giderir. Bronşitte faydalıdır. Nefes darlığını giderir ve öksürüğü keser. Adet gecikmelerini gidermeye yardımcı olur. Antioksidan etkileri ile yaşlanmayı geciktirir. Kanser ve şeker hastalığına karşı koruyucudur.

İnatçı öksürüğe pazı

Bol miktarda vitamin ve mineraller içeren pazı, iştah açıcıdır. Vücuda kuvvet verir. Hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürür, kabızlığı giderir ve idrar yollarında yanma şikayetlerini azaltır. Öksürüğe karşı faydalıdır. Kansızlığı önler. Hamilelerin yemesi, doğacak çocukta omurga açıklığı riskini azaltır.

Cumhuriyet İMECESİ