Şiddete karşı nöbet

Doktorların, sağlıkta şiddete karşı yasanın bir an önce çıkarılması talebiyle başlattığı nöbet devam ediyor. Nöbetin İstanbul Kadıköy’deki ayağına yazarlarımız Erdal Atabek ve Ataol Behramoğlu da destek verdi. Etkinlikte her gün 30 sağlık çalışanının şiddete maruz kaldığı belirtildi.

Yayınlanma: 13.10.2018 - 22:54
Abone Ol google-news

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) çağrısıyla, yurt genelinde sağlıkta şiddete karşı yasa tasarısının bir an önce yasalaştırılması talebiyle doktorların başlattığı nöbet devam ediyor. Etkinlikte her gün 30 sağlık çalışanının şiddete maruz kaldığını belirten sağlık örgütü temsilcileri, gerekli önlemlerin bir an önce alınmasını talep etti.

Nöbetin İstanbul ayağı Kadıköy İskele Meydanı’nda 18.30- 19.30 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. Her akşam bir araya gelen doktorlara CHP, EMEP, ÖDP, KESK, DİSK ve TMMOB temsilcileri ve gazetemiz yazarları destek verdi. Nöbetin birinci gününe katılan gazetemiz yazarı Dr. Erdal Atabek, yaşamını şiddet sonucu kaybeden sağlık çalışanlarının toplumun utancı olduğunu belirterek “Hekimlerin, sağlık çalışanlarının hizmetleri sebebiyle şiddete maruz kalması bir utançtır, bir yönetim zafiyetidir. Ben Cumhurbaşkanı başta olmak üzere bu toplumu yöneten kim varsa hepsini göreve davet ediyorum” dedi. Nöbetin 2. gününe katılarak doktorlara destek veren gazetemiz yazarı Ataol Behramoğlu, “Bir toplumun böyle bir noktaya gelmesi; yani insanlara hayat taşıyan kişilerin insan eliyle öldürülmesi; üstelik istisnai bir durum olarak değil, adeta kararlı, sürekli bir cinayet zinciri olarak öldürülmesi gerçekten çok kaygı verici, düşündürücü ve son derece üzücü bir olaydır” dedi. Ardından konuşma yapan Prof. Dr. Raşit Tükel de “Uzun kuyruklar, kısa sürede hasta bakılması vb. her tür sorun hekime yükleniyor. Bu tablo hekimlere, sağlık çalışanlarına şiddet olarak yansıyor, hekimler sağlık sistemine kurban ediliyor” dedi. Doktorlar 17 Ekim’e kadar sürecek nöbetlerini şiddet sonucu yaşımını yitiren meslektaşları için saygı duruşunda bulunarak sonlandırıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler