DMD hastası Ömer 21 gündür hastane arıyor

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde yatan 17 yaşındaki DMD hastası Ömer Ersel Şahin, 21 gündür Ankara'da yoğun bakım ünitesine sevk edilmeyi bekliyor.

Yayınlanma: 12.11.2018 - 10:55
Abone Ol google-news

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde yatan 17 yaşındaki DMD hastası Ömer Ersel Şahin, 21 gündür Ankara'da yoğun bakım ünitesine sevk edilmeyi bekliyor.

Aileye görüştükleri tüm hastanelerde "Yoğun bakımda yerimiz yok" yanıtı verildi.

Duchenne Muscular Dystrophy (DMD) hastası Ömer Ersel Şahin, 23 Ekim'de Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine yatırıldı. 21 gündür hiçbir müdahale yapılmayan Ömer Ersel Şahin'in sağlık durumu her geçen gün daha da kötüleşti. Aileye ancak 15. günün sonunda hastanede müdahale yapılamayacağı iletildi. Aile o günden beri başta Ankara olmak üzere uygun bir hastane arıyor. Aile, hastanelerden "Yoğun bakımda yerimiz yok" yanıtı aldıklarını belirtiyor.

Abla Tülay Şahin, "Kardeşim yetişkin yoğun bakımında yatıyor. Hiçbir müdahale yapılmıyor. Başta 'gereken tüm müdahaleleri yapacağız' denmesine rağmen müdahale yapılamayacağı bize 15 günün sonun bildirildi. Kardeşimin psikolojisi de her geçen gün daha kötüye gidiyor. Hafta sonu panik atak geçirdi. Bilinci açık ve her şeyin farkında. Kendisiyle bir psikologun görüşmesini istedik bu bile yapılmadı" diyor.

Abla Şahin, "Acil hastane bulup sevk edilmesi lazım. Zaten hayatı zordu daha da zorlaştırıldı. Yatak yaraları oluşmaya başladı vücudunda" diyerek yetkililere "Lütfen bize yardım edin. Perişanız" diye çağrıda bulundu.

DMD Derneği'nden Sağlık Bakanlığı'na çağrı

Duchenne Kas Hastalığı İle Mücadele Derneği de Twitter hesabından Sağlık Bakanlığı'na çağrı yaparak Ömer'in sevkinin yapılmasını istedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler