Tekmeciye 1 yıl 2 aylık indirim kıyağı

Hemşireyi darp eden sanığın cezası düşürüldü.

Yayınlanma: 13.11.2018 - 21:52
Abone Ol google-news

 

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 12’nci Ceza Dairesi, hemşire Ayşegül Terzi’ye belediye otobüsünde tekme attığı için, “inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme”, “kasten yaralama” ve “hakaret” suçlarından toplamda 3 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan sanık Abdullah Çakıroğlu’nun cezasını 3 yıl 10 aydan, 2 yıla düşürdü.

İstinaf Mahkemesi, yerel mahkeme tarafından sanık Abdullah Çakıroğlu hakkında “inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” suçundan verilen 2 yıl hapis cezasını onadı.
Sanığın Ayşegül Terzi’nin kıyafetini açık bulması nedeniyle saldırdığı ve tekme atarak yaraladığı anlatılırken, sanığın ‘bunların kafasını koparmak lazım, ezmek lazım, bunlar otobüsü cünüp ettiler’ şeklinde sözler söylediği de anımsatıldı. Ancak bu sözlerin “inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” suçunun unsuru niteliğinde olduğu, kişilerin şeref, onur ve saygınlığını rencide etmeye yönelik hakaret kastıyla söylenen sözler olmadığı belirtilerek, hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığı aktarıldı. Daire, sanık hakkında ‘hakaret’ suçundan verilen 1 yıl 2 ay hapis cezası kararının “beraatine” şeklinde düzeltilmesine karar verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler