Kılıçdaroğlu karşı çıkmıştı, Erdoğan'dan geri adım

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun tepkisinin ardından tasarruf adı altında kaldırılan ücretsiz stajyer yemeği geri getirildi.

Yayınlanma: 19.12.2018 - 11:52
Abone Ol google-news

AKP hükümetinin sağlıkta tasarrufu sonucu, hastanelerde staj yapan lise öğrencilerine ücretsiz verilen yemek bazı hastanelerde kaldırılmıştı. Stajyer öğrencilere verilen ücretsiz yemeğin kaldırılması muhalefetin tepkisine neden olmuştu. CHP Ordu milletvekili Doktor Mustafa Adıgüzel, “Kötü yönettikleri ekonominin bedelini şimdi de çocuklarımıza ödetmeye kalkıyorlar. Yaptıkları iş yasal da değil." ifadelerini kullanmıştı.

<haber-yatay:1151451,1159784>

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise 4 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilen grup toplantısında,  "Diyorlar ki; 'Sağlık tesislerinde mesleki eğitim ve staj yapan öğrencilere yemeklerin ücretsiz sunulabilmesine imkan bulunmadığını mütalaa ediyoruz'. Ve öğrencilerden para almaya başlıyorlar. Hastanelerde görev yapan çalışan, pratiklerini artırmak için çalışan öğrencilerden yemek parası almaya başlıyor. Suriyelilere bedava veriyorsunuz. Hastane de bedava, ilaç da bedava. Bizim öğrencilere niye paralı? Yani bizim çocuklarımız ikinci sınıf vatandaş mı? Ben bunu söylediğim zaman kızıyorlar. Tasarruf için bu öğrencileri mi buldunuz? İnsan gerçekten utanır" demişti.

ERDOĞAN GERİ ADIM ATTI

Tepkiler üzerine hükümet geri adım attı. Bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı 'Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik', Resmi Gazete'te yayımlandı. Yönetmelikte, "Yataklı tedavi kurumlarında staj yapan öğrenciler, staj yaptıkları günlerle sınırlı olmak üzere hastalar için oluşturulmuş yemek servisinden ücret ödemeden yararlanacak" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler