3 kuşak tekrar sahada

Dizlerinden ağır yaralanan ve futbol hayatları sekteye uğrayan Azerbaycan yeşil sahalarında fırtına gibi esmiş 3 kuşak futbolcu Ramiz Memedov, Aftandil Hacıyev ve Ruslan Hacıyev, bir Türk hekimin yaptığı ameliyatla sağlığına kavuştu. Üç futbolcu ‘Onun oğlu gibi olduk’ diyor

Yayınlanma: 20.02.2019 - 22:43
Abone Ol google-news

Bu fotoğraf karesinde Azerbaycan yeşil sahalarında fırtına gibi esmiş 3 kuşak futbolcu görüyorsunuz. Ramiz Memedov, Aftandil Hacıyev ve Ruslan Hacıyev. Hepsi de son 20 yıl içerisinde dizinden ağır yaralandı, bir daha sahalara dönemeyeceklerine kesin gözüyle bakıldı. Ancak üçünün de imdadına bir Türk hekim, ortopedi ve travmatoloji uzmanı Prof. Dr. Mehmet Binnet yetişti. Üç futbolcuyu başarılı operasyonlarıyla yeşil sahalarla buluşturmayı başaran Prof. Binnet’e minnetlerini vurguluyor üç futbolcu ve “Onun oğlu gibi olduk, onun sayesinde futbol aşkımızı devam ettirebildik” diyor.
Azeri futbolcu Ramiz Memedov, dört yıl önce bir maç sırasında dizinden ağır yaralandı ve futbol hayatı kesintiye uğradı.

Tedaviler sonuç vermedi
Artık yeşil sahalara dönemeyeceği düşünülüyordu. Birçok ülkede yapılan tedaviler de sonuç vermeyince son çare olarak Prof. Dr. Binnet’e müracaat etti. Binnet, Memedov’u yaptığı başarı ameliyatla kısa sürede yeşil sahalara döndürmeyi başardı. Başarılı futbol yaşamını noktaladıktan sonra Azerbaycan futbolunda liderliğe oynayan Qebele takımına teknik direktör olan Memedov, hem tutkuyla bağlı olduğu futboldan ayrılmamasını hem de ekmek parasını kazanmaya devam etmesini sağlayan doktoruna şükran duyduğunu söylüyor.
Ramiz Memedov bu duygularında yalnız değil. Zira, teknik direktörlük yaptığı sırada takımının en iyi genç oyuncularından Aftandil Hacıyev, kendisiyle aynı kaderi yaşadı, dizinden ağır bir sakatlık geçirdi. Memedov bunun üzerine hemen kendi doktorunu arayarak “Her çeşit desteği ben vereceğim yeter ki bu oyuncumun ameliyatlarını yapıp bana gelecek sezona yetiştirin” dedi ve Prof. Binnet’in yaptığı ameliyatla Aftandil Hacıyev 2009 sezonunun başında takımı ile çalışmalara başladı.

‘Futbol hayatı bitti’ derken!

Aftandil de başarılı bir futbolculuk hayatının ardından 2018 yılında teknik direktör oldu. Onun da tam bir futbol âşığı olan ve gelecekte Azerbaycan futbolunun kendisinden çok şey beklediği başarılı genç futbolcusu Ruslan Hacıyev dizinden sakatlandı bu kez. Futbolcuların başına çok sık gelen çapraz bağ yırtılması sorunu 16 yaşında maç esnasında kapısını çaldı Ruslan’ın. Aftandil hemen devreye girdi ve aynı sorundan dolayı daha önce farklı yıllarda iki kez ameliyat geçirmiş olan Ruslan Hacıyev’i kendi doktorunun ellerine teslim etti. Herkesin ‘bir daha sahalara dönemez’ dediği Ruslan, ameliyat sayesinde kısa sürede top koşturmaya başlamanın şaşkınlığını, heyecanını ve mutluluğunu yaşıyor şimdi. 3 çocuklu ailenin tek erkek çocuğu olan Ruslan, futboldan kazancının bir bölümünü ailesinin geçimi için ayırdığını söylüyor. Prof. Dr. Binnet de, Azerbaycan’da sakatlanmış futbolcuların pek çoğunu sosyal sorumluluk kapsamında ameliyat ettiğini belirterek “O dönemde ameliyat ettiğimiz pek çok çocuk sahalara döndüğü gibi Ramiz Memedov da tekrar sahalara dönerek hem ekmek paralarını kazanmaya devam etti hem de Azerbaycan’ın futboluna katkıda bulundu” diyor.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler