Doktorlardan yeniden beyaz nöbet

Doktorlar şiddet yasası için tekrar eyleme başladı.

Yayınlanma: 17.04.2019 - 23:34
Abone Ol google-news

Türk Tabipleri Birliği (TTB), 17 Nisan’ın “Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü” olarak ilan edilmesi ve şiddete karşı yasa talebi ile yurdun dört yanında eyleme başladı. Ankara’da Sağlık Bakanlığı önünde doktorlar adına açıklama yapan Ankara Tabip Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Bulut, AKP iktidarının sağlıkta şiddeti durdurma noktasında bir adım bile atmadığını belirterek “Şiddeti önlemeye yönelik hazırladığımız yasa tasarısını görmezden geldiler.

Taleplerimiz net ve insancıldır. AKP derhal uygulamaya koymalıdır” dedi. Tabipler, beyaz önlükleri ve fenerleriyle 18.00’de Kuğulu Park’a gelerek 20.00’ye kadar “Sağlıkta şiddet yasamı arıyorum” nöbeti de tuttu. Park banklarına katledilen tabiplerin fotoğrafları koyuldu. 

BAKANLIĞA ÇAĞRI

İstanbul Tabip Odası üyeleri ve sağlık çalışanları, 2 Ekim 2018’de İstanbul’da hastası tarafından görevi başında öldürülen Dr. Fikret Hacıosman’ın çalıştığı hastane önünde bir araya geldi. İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Osman Öztürk, “Sağlık Bakanlığı’nı bir kez daha sağlık çalışanlarının can güvenliğini sağlama konusunda sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyoruz” dedi.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler