Bakanlığın 'iletişim' kitapçığı tartışma yarattı

Sağlık Bakanlığı “Sağlıkta Şiddete Karşı Eylem Planı” çerçevesinde bir kitapçık hazırlayarak ilgili tüm birimlerde gündeme alınmasını ve bu çerçevede eğitimlere başlanmasını içeren bir yazı yayımladı.

Yayınlanma: 23.05.2019 - 21:17
Abone Ol google-news

Genel Sağlık İş Sendikası Başkanı Zekiya Bacaksız, “Sadece hasta ve hasta yakınları ile kurulacak etkin bir “iletişim” üzerinden sorunların çözülebileceğine inanmak, sağlıkta yaşanan çok boyutlu sorunların üzerinin örtülmeye çalışılmasından öte bir anlam taşımamaktadır” diyerek tepki gösterdi. Bacaksız, bakanlık tarafından hazırlanan kitapçığın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzalı sunum yazısında, “Şiddet olayları incelendiğinde pek çok olayın kaynağının doğru iletişim kurulamaması olduğu, pek çok olayın da doğru iletişim teknikleri ile ortaya çıkmasının engellenebileceği görülmüştür” denildiğini anımsatarak “Şiddete bakış açısı bu olunca, sağlıkta şiddet eğilimleri taşıyanlar için bir başka mazeret daha verilmiş olacaktır” dedi.

Bacaksız, kitapçıkta etkili dinleme, öfke kontrolü, stres yönetimi, problem çözme teknikleri gibi konularda verilecek eğitimlerin, sorunların önüne geçeceğinin ve sağlık çalışanlarını şiddetten koruyacağının varsayıldığını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler