Dermatolog şartı

SGK mantar pomadı kullanımını kısıtladı. Yurttaş artık eczaneden ücretli alıyor.

Yayınlanma: 01.08.2019 - 20:35
Abone Ol google-news

SGK tarafından mantar pomad, krem ve şampuanlarının kullanımına kısıtlama getirildi. Daha önce, yurttaş sorun yaşadığında aile hekimlerine gidip ilaçlarını yazdılarabiliyordu. Yeni düzenleme ile aile hekimine yazdırsa bile 6 ay koşulu aranıyor. 1 ay ay sonra yeniden mantar bulaşrısa bu ilaçlar 6 ay koşulu yüzünden SGK tarafından karşılanmıyor. Mutlaka dermatolog tarafından reçete edilmesi veya dermatologların rapor çıkarması şartı ile hastalara SGK üzerinden veriliyor.
Hastalar ne olacak?
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı eczacı Nurten Saydan, Türkiye’de ayak mantarının özellikle en çok şikâyet edilen hastalıkların başında geldiğini belirterek “Vatandaş mantar oldu, ilacını aldı 1 ay ilaç kullandı ve iyileşti. 6 ay sonra tekrar mantar bulaştı, bu durumda aile hekimleri bu tedaviyi yapamayacak mıdır? Dermatoloji uzmanı bulamayan, ulaşamayan hastaların durumu ne olacak? Mantar çok kolaylıkla oluşan ve çok hızlı bulaşan bir hastalık. Tespit edildiği yerde derhal tedavi edilmeli” dedi.
Saydan, “8 Ocak 2019 tarihinden beri aile hekimleri ve diğer hekimler tarafından reçetelere en fazla 2 kutu yazılabiliyordu. Ama 6 ay sonra artık yazılsa bile sistem tarafından ödenmiyor. Mutlaka dermatolog tarafından reçete edilmesi veya dermatologların rapor çıkarması ile ödenmektedir” değerlendirmesini yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler