Yeşilay, sosyal medyayı bağımlılıkla mücadele için kullanacak

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) ulusal düzeyde bağımlılıkla mücadelede, sosyal medyanın etkin kullanımına yönelik işbirliği yapacak.

Yayınlanma: 07.10.2013 - 13:53
Abone Ol google-news

Cemiyetin yazılı açıklamasına göre, bağımlılıkla mücadelede sosyal medyanın daha etkin kullanılmasına yönelik işbirliği protokolü, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. İhsan Karaman ve USMED Başkanı Said Ercan tarafından imzalandı.

Protokol, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile Uluslararası Sosyal Medya Derneği arasında, sosyal medyanın sağlıklı ve güvenli kullanımını sağlamayı, ulusal düzeyde bağımlılıklarla mücadelede sosyal medyanın etkin kullanılmasına yönelik yapılacak işbirliğinin ve ortak hizmetlerin çerçevesini belirlemeyi amaçlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İhsan Karaman, protokol ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin tüzüğünde belirlediği bağımlılıklar konusunda toplumda ve özellikle gençlerde farkındalık oluşturmak üzere yapılacak çalışma, araştırma, yayın, seminer ve konferanslara destek sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Sosyal medya, dijital medya ve mobil medya konularına yönelik işbirliği yaptıklarını ifade eden Karaman, protokol kapsamında yürütülecek faaliyetlere ilişkin şu bilgileri verdi:

"Yeşilay ile USMED, sosyal medya bağımlılığının önlenmesi ve sosyal medyanın güvenli kullanımı bilincinin kazandırılması için ihtiyaç ve sorunların tespiti ve giderilmesi amacıyla çalışmalar yapacak ve projeler üretip gerçekleştirecek. Yeşilay gençlik gruplarının ve Yeşilay Bilim, Sanat ve Spor Merkezi'nin aktif hale gelmesi için USMED tarafından gençlere yönelik sosyal medya eğitimleri düzenlenecek. USMED Yeşilay'a sosyal medya danışmanlığı yapacak. Yeşilay ve USMED, protokolün geçerli olduğu süre boyunca çalışma grubunun nezaretinde hazırlanacak tüm proje ve çalışmaları karşılıklı karar mekanizmalarının onayıyla birlikte gerçekleştirecek."

Uluslararası Sosyal Medya Derneği Başkanı Said Ercan ise sosyal medyanın Türkiye'de her geçen gün hızla büyümeye devam ettiğine değindi.

Yeni nesillerin sosyal ağları sıklıkla kullandığını ifade eden Ercan, şunları kaydetti:

"Yeşilay ve USMED bu protokolle, sosyal medya bağımlılığının önlenmesi ve sosyal medyanın güvenli kullanımı bilincinin kazandırılması için birçok çalışma yapacaktır. Sosyal medya bağımlılığı ile mücadele ve diğer zararlardan korunmak üzere uygulamalar, akademik çalışmalar, anketler, multimedya içerikler, fotoğraflar, seminerler, konferanslar, kültür buluşmaları, sanat etkinlikleri gibi faaliyetler düzenlenerek daha çok sosyal medya kullanıcısına ulaşılması ve bilinçlendirilmesi hedeflenecektir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler