Organ bağışı ziyan oldu

Uçak bulunamadı, 5 kişinin umudu söndü.

Yayınlanma: 26.05.2016 - 23:13
Abone Ol google-news

Gerek Sağlık Bakanlığı gerekse Diyanet İşleri Başkanlığı “organ bağışı” için kamu spotları hazırlayıp konuşmalarında bunu sık sık dile getirilen, uygulama ile söylemin birbiriyle örtüşmediği acı bir örnekle ortaya çıktı. Ordu’da bir aile kalp krizinden yaşamını yitiren 22 yaşındaki çocuklarının organlarını bağışladı. Ancak organları taşıyacak ekip uçak bulunamaması nedeniyle zamanında yetişemedi. Organ nakli bekleyen en az 5 hastanın da umutları suya düştü...

Organların “uçak tahsis edilemediği” gerekçesiyle alınamadığını dile getiren Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Ordu Şube Başkanı Ferit Ceylan, organ nakli olacakları haberi alan hastaların da gece 03.00’e kadar umutla beklediğini söyledi.

Hastanede canla başla çalışıldığını ancak daha sonra bakanlıktan “Sabah 08.00’de uçak ayarlayabiliyoruz” diye açıklama geldiğini söyleyen Ceylan olaya isyanını şöyle dile getirdi: “Manevi boyutu çok büyük. Ölen gencin ailesi, çocuklarının organlarının birilerinde yaşamasını, başkalarına hayat vermesini istedi. Sevinçle organları bekleyen insanlar vardı. Hem aile çöküntü yaşadı, hem de nakil bekleyen hastalar. En az 5 kişiye hayat verecek organlar toprak oldu. Soruyorum, başbakanın, cumhurbaşkanının kapısının önünde özel uçaklar, ambulans uçaklar dururken, neden bir uçak kalkamadı?”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler