"Kanser yapıyor" denilen Nutella için açıklama: Şov amaçlı

Dünyanın en büyük fındık üreticisi Türkiye Nutella'ya arka çıktı. Tarım Bakanlığı'nın üründeki palmiye yağına karşı inceleme başlatmasına karşın Karadenizli fındıkçılar Nutella'ya ilişkin açıklamaları mesnetsiz ve şov amaçlı olarak tanımladı.

Yayınlanma: 23.01.2017 - 11:30
Abone Ol google-news

Tarım Bakanlığı’nın inceleme başlattığı Nutella’ya Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nden (KİB) destek geldi. KİB Nutella için yapılan açıklamaları mesnetsiz olarak nitelendirdi. Bazı açıklamaların ise şov için yapıldığını belirtti.

İşte KİB’in açıklaması:

Başta fındık olmak üzere içinde tarım ürünlerimizin kullandığı çeşitli tüketim maddeleri hakkında, kesin bilimsel araştırma verilerine dayanmadan yapılan mesnetsiz açıklama ve karalama kampanyalarını büyük bir üzüntü ile izlemekteyiz. Özellikle bilimden ziyade şov ile iştigal edilen popüler tıp çevrelerinin açıklamalardı ile mili sanayimizin de suçlanması, tarımsal ürünlerimiz, üreticilerimiz ve ekonomimiz açısından son derece zarar vericedir.

ÖNYARGI VAR

Tarım ürünleri ancak tarıma dayalı sanayi üünleri içnide girdi olarak işlenmek yolu ile değer kazanabilir, Tarımda yüksek katma değer elde edebilmek sadece bu sayede mümkün olabilir. Özellikle dünya üretiminde açık ara birinci konumumuzu koruduğumuz Türk Fındığının da içinde kullandığı krema, çikolata ve benzeri ürünler bazında sürdürülen kampanyalar bilgisizce ve ön yargı sonucudur.

Bu durum stratejik milli ihraç ürünümüz fındık ile bağlantılı yüz binlerce üretici ailemiz ve ülke ekonomimiz açısından da çok tehlikel sonuçlar doğurabilecek boyuttadır. Unutmayalım ki yurt içeinde ve yurt dışında fındık kullanarak son tüketiciye çeşitli ürünler arz eden her kuruluş ülkemizin de üretimimizin de ortağıdır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler