Eczacıların seçim heyecanı

İstanbul Eczacı Odası seçimlerinde 4 farklı grup yarışacak. Yarın yapılacak genel kurulun ardından eczacılar, 24 Eylül’de yeni yönetimi belirlemek için sandık başına gidecekler.

Yayınlanma: 21.09.2017 - 21:50
Abone Ol google-news

8 bin 300 üyesi olan İstanbul Eczacı Odası’nda bu hafta sonu seçim heyecanı yaşanacak. Seçimlerde, mevcut oda yönetiminde olan İstanbul Eczacı Hareketi Grubu eczacı Cenap Sarıalioğlu başkanlığında seçimlere girerken; Çağdaş Eczacıların Birliği Grubu eczacı Semih Güngör başkanlığında; Çağdaş Eczacılar Grubu eczacı Ferda Göçener’in başkanlığında; Yeniden Eczacılık Platformu Grubu ise Eczacı Mürşit Koçtürk başkanlığında yarışacak. İstanbul Eczacı Odası’nın 2017 yılı olağan seçimli genel kurulu yarın başlayacak. Fulya Sanat Merkezi’nde saat 10.00 - 18.00 arasında gerçekleşecek genel kurulun ardından eczacılar 24 Eylül pazar günü saat 09.00 - 17.00 arasında Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi’ne giderek oy kullanacak ve yeni yönetimi belirleyecek.

‘Daha fazla sorun çözeceğiz’

Seçimlerde bir kez daha başkan adaylığını açıklayan mevcut oda başkanı Cenap Sarıalioğlu, 2 yıl önce oda başkanı seçildiğini anımsatarak “Bu süre içinde mesleki sorunlarla ilgili çözümler ürettik ve yol almaya başladık. Önümüzdeki dönem bu çözümleri artıracağız, daha fazla sorun çözeceğiz, kurumlararası diyaloglarımız çok iyi. Önümüzdeki dönem daha çok sorun çözeceğimize inanıyorum” dedi. Oy kullanacak eczacılara seslenen Sarıalioğlu, şöyle devam etti:

“Öncelikle ülke meselelerini de göz ardı etmeden, mesleki sorunlara da çözüm üretme becerisini gösteren bir ekibiz. Bu yüzden bir dönem daha adayız. Eczacıların sorunları çok fazla, memleketin sorunları ile paralel. Bugün Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) uygulamaları canımızı yakıyor, bunlar değişmeli. SGK ilacın yüzde 90 alıcısı. O yüzden eczacının lehine değişiklikleri olması lazım. Geçen dönem bu konuda bayağı yol aldık. Önümüzdeki dönem çıtayı biraz daha yükselteceğiz. Meslektaşlarımızın seçimlere katılmasını ve mesleklerine yön vermesi çağrısını yapıyorum.”

Bir kez daha aday

Çağdaş Eczacıların Birliği Grubu’ndan seçimlere girecek olan başkan adayı Semih Güngör ise 4 dönem oda başkanlığı yaptığını anımsatarak “2007-2015 dönemi arasında oda başkanlığı yapmıştım. Bu yıl yine adayım. Temelde esas önemli şey, İstanbul Eczacı Odası’nı tüm tabanını kucaklayan, onlarla birlikte olan, kimseyi ötekileştirmeden bir yönetim anlayışı ile Türkiye’deki sağlık sorunlarının üzerine gitmek.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler