Kadıköy Belediyesi Alzheimer Merkezi’ni açtı: Hastalar nefes alacak

Kadıköy Belediyesi, Alzheimer hastalarının sosyal yaşama katılmalarını sağlayacak, hasta yakınlarını destekleyecek “Alzheimer Merkezi ve Sosyal Yaşam Evi”ni açtı. Yaşam evi 21 Eylül Dünya Alzehimer Günü’nde hizmete girdi.

Yayınlanma: 21.09.2017 - 21:56
Abone Ol google-news

19 Mayıs Mahallesi’nde yapılan 2 katlı binanın açılışına katılan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Çekirdek ailelerimiz artık küçüldü. İstanbul’da, o Anadolu’dan geldiğimiz kalabalık evler yok. Bu yalnızlık içerisinde Alzheimer hastalığı ciddi bir tehdit. Bu tehdidin azaltılması, hastalık seyrinin uzatılması bizim için çok önemli” dedi.

Yerel yönetim anlayışı

Hastalığın giderek arttığına dikkat çeken ve bunun ciddi bir tehdit olduğunu söyleyen Nuhoğlu “Biz Kadıköy Belediyesi olarak doğumdan başlayarak tüm bir yaşam boyu sizin yanınızda olacağız derken işte o çekirdek ailenizin bir bireyi biz olacağız. Her zaman dimdik, her zaman yanınızda olacağız. Artık çağımızın yerel yönetim anlayışı bu. Başka türlü bunu çözme yolumuz yok” dedi.

Nuhoğlu, “2018 yılında da çok farklı projeler yapacağız. Hedef olarak Kadıköylülerin rahat, güvenli ve kendilerini gelecekle ilgili güçlü hissettikleri toplum yaratmak istiyoruz” diye konuştu.

Alzheimer Merkezi ve Sosyal Yaşam Evi sorumlusu Dr. Zeynep Süzme ise “Hastalarımızın kaliteli ve konforlu bir yaşam sürmelerini istiyoruz. Hasta yakınlarımızın haftada birkaç gün de olsa nefes almasını hedefliyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler