Yerli epilasyon cihazında Türkiye Pazar lideri oldu…

Güzellik uzmanlarının tıbbi olmayan cihazlarının kullanımının önünü açan kararname yürürlüğe girdiği anda yerli mühendisler kolları sıvadı. Sadece 6 ayda, Türkiye'de üretilen epilasyon cihazları dünyanın gözdesi oldu. Vortex Yönetim Kurulu Başkanı Ferit İşkar; Çin ve İsrail'in tekelleşmesine son verdik dedi.

Yayınlanma: 25.09.2017 - 19:00
Abone Ol google-news

Sağlık Bakanlığı, 2008'de, güzellik uzmanlarının lazer epilasyon için gerekli bir aracı kullanabilmesine onay vermişti. Ancak doktorların şikayeti üzerine Danıştay bu işlemin sadece doktorlar tarafından yapılabilmesini kararlaştırmıştı. 2014'te çıkan o kararın ardından ruhsatlar iptal edildi haliyle çok sayıda güzellik merkezi kepenk indirmek zorunda kaldı.

Şimdiye kadar Çin ve İsrail elinde olan sektörde şimdi Türkiye de söz sahibi. Hatta bir çok ülke de tercihini Türkiye'den yana kullanmaya başladı. Son 3 ayda Türkiye birçok ülkeye epilasyon cihazı satmaya başardı. Sektörde yerli üretimin önde gelen temsilcisi ise; Vortex Epilasyon Cihazları.... 

Epilasyon acısı 0’a indi satışlar uçtu…

Vortex Yönetim Kurulu Başkanı Ferit İşkar; Avrupa ve Ortadoğu'ya ihracat yaptıklarını, bunun başlıca nedenini de cihazlarının en ileri teknoloji olduğunu söyledi. Ar-ge bölümüne ciddi yatırım yaptıklarını ve piyasada çok fazla eksiği hissedilen Hibrit  cihazını da lanse ettiklerini belirtti.  İşkar; "Buz başlıklı cihazımızda epilasyon acısını 0'a indirdik. Ayrıca kısa sürede daha hızlı sonuç alınıyor" dedi. İşkar bir başka noktaya da dikkat çekti. İthal cihazların güzellik merkezlerine çok pahalıya mâl olduğunu, değişecek en ufak bir parça için bile aylarca beklendiğini ve özellikle başlık maliyetlerinin çok olduğunu vurguladı. Şimdi yerli üretim cihazların hem maliyeti düşürdüğü hem de kullanım kolaylığı sağladığını söyledi.

Türkiye'de birçok salonun Vortex'i tercih etmesinin en önemli sebeplerinden biri, epilasyon uygulaması yaptıracak kişilerin hangi koşullarda memnun kalacağını bilmemizdir diye belirten İşkar, 'Uzun yıllar boyunca güzellik salonu işletmiş olmamız, Vortex'i üretme fikri ortaya çıktığında, nihai tüketiciye en iyi hizmeti nasıl sunarız diye düşünmemize sebep oldu. Aslında salon sahiplerinden ziyade, nihai tüketici bizim için daha önemliydi. Uygun koşulları belirlerken hep bunu göz önünde bulundurduk' şeklinde konuştu

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler