Canım ciğerim

22 yaşındaki Müslüm’le 10 yaşındaki İbrahim bir karaciğeri paylaştı

Yayınlanma: 01.11.2017 - 21:31
Abone Ol google-news

Müslüm Aslan (22) Adana’da, 10 yaşındaki İbrahim Özen ise Mersin’de yıllardır karaciğer hastalığı ile mücadele ediyordu. Onları İstanbul’da birleştiren ise 16 yaşındaki bir başka gencin hayatını kaybetmesinden sonra ailesi tarafından bağışlanan bir karaciğer oldu. Prof. Dr. K. Yalçın Polat ve ekibi tarafından gerçekleştirilen nakilde bir karaciğerin 2 parçaya bölünmesi ile yeniden hayata dönen Aslan ve Özen, “Artık biz ciğer kardeşi olduk ve şimdi çok büyük bir aileyiz” dediler.

Yakın zamanda ailece geçirdikleri trafik kazasında babasını kaybeden annesi de yatağa mahkûm olan Aslan, Wilson hastalığı olarak tanımlanan bir karaciğer rahatsızlığı olduğu haberi ile şok yaşadı. Vakit kaybetmeden karaciğer nakli olması gerekiyordu ama ailede bu hastalık genetikti. Hatta dedesi de bu nedenle hayatını kaybetmişti. Bu nedenle 6 kardeşi çok istedikleri halde verici olmadı. Müslüm, umutları tükenmek üzereyken İstanbul’dan özel bir hastaneden gelen telefonla ilk mutluluğu yaşadı. Kadavradan bağışlanan bir karaciğer, biri çocuk biri yetişkin 2 hastaya nakledilmek üzere uygun bulunmuştu. Bunlardan biri de kendisiydi.

Bir telefon da 10 yaşındaki İbrahim Özen’in annesi Müzeyyen Hanım’ın hayatını değiştirdi. Oğlu İbrahim’in ilk olarak vücudunda çıkan kabarcıkları siğil sanmışlardı ama sonradan metabolik bir hastalığı olduğunu öğrenmişlerdi. İbrahim’in de kardeşlerinde karaciğer rahatsızlığı vardı, verici olamıyorlardı ve karaciğer nakli gerçekleştirilemediği için doktor kontrollerinden yine umutları tükenerek dönmüşlerdi. Ancak şimdi beklenen müjde gelmiş ve nakil olmak için İstanbul’a davet edilmişlerdi.

Bilet iptal

Aslan ve Özen, Adana’dan nakil olmak için İstanbul’a gelmek üzere heyecanla uçağa binecekti ama uçakta son 1 bilet vardı. Şans yüzlerine güldü ve 1 yolcu uçuşunu iptal etti. Bu sayede Müslüm ve İbrahim vakit kaybetmeden İstanbul’a gelerek nakil oldu. İyileşme sürecinde hastanede birbirlerini ziyaret eden Müslüm ve İbrahim “Artık can bağı ile bağlı kardeş olduk” diyerek mutluluklarını paylaştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler