“30 yaşını geçmiş dört kadından biri idrar kaçırma problemi yaşamaktadır”

Konya Hospital’de Üroloji Uzmanı Op. Dr. İskender Nesimioğlu, 30 yaşını geçen her 4 kadından birinde idrar kaçırma problemi olduğunu belirterek, kadınların bu hastalığı kader olarak algılamaması gerektiğini 15 dakikalık operasyonla bu hastalıktan kurtulabileceklerini söyledi.

Yayınlanma: 05.11.2017 - 11:49
Abone Ol google-news


Konya Hospital’de Üroloji Uzmanı Op. Dr. İskender Nesimioğlu, idrar kaçırmasının kadınlar için kader olmadığını belirterek, “İdrar kaçırmanın tip olarak 3 tiptedir. Bir tanesi stresin kontinans dediğimiz basınca bağlı olarak idrar kaçırmasıdır. Öksürürken, hapşırırken, egzersiz yaparken, spor yaparken kadınların idrar kaçırması bu tip kaçırmalara örnektir. İkincisi sıkışma tipi dediğimiz idrar torbasının ani kasılmasına bağlı olarak meydana gelen idrar kaçırmasıdır. Bu durumlarda da hasta aniden idrara sıkışır ve tuvalete gidinceye kadar idrarını kaçırır. Biz buna sıkışma tarzı idrar kaçırma diyoruz. Üçüncü olarak da taşma dediğimiz idrar torbasının duyarlılığının azalması ya da sinirsel yaralanmalara bağlı olarak hastanın idrarının geldiğinin fark etmemesi ve buna bağlı olarak da idrarını kaçırmasıdır. Biz şimdi stres tipi dediğimiz ya da sıkışma tarzında olan idrar kaçırmalarında tedavi seçenekleriyle hastaları kontrol ediyoruz. Birinci tipte sıkışma tarzında olan idrar kaçırmalarının ilaçla tedavisi mümkündür. İkinci tipte yani stres tipi dediğimiz idrar kaçırmasının 15 dakikalık bir operasyonla tamamen kurtulma şansı yüzde 90’dır. Bu yüzden biz kadınlarımıza şunu söylüyoruz; idrar kaçırması olduğu zaman bu bir kader olarak algılamayın. Bunun yaratacağı sıkıntılardan kurtulun ve mutlaka bir uzmanına başvurarak bu dertten kurtulun diyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kadınlarda idrar kaçırma çok sık rastlanılmaktadır"
Op. Dr. İskender Nesimioğlu, 30 yaşını geçen 4 kadından birinin idrar kaçırma problemi yaşadığını belirterek, “Kadınlarda idrar kaçırma çok önemli bir sorun ve çok sık rastlanılmaktadır. 30 yaşını geçmiş her 4 kadından bir tanesinde idrar kaçırma problemi yaşanmaktadır. Bunun bu kadar yüksek olmasının sebeplerinden bir tanesi de kadınların bunu kader olarak algılamasıdır, ayıp olarak algılamasıdır ve bu yüzden de tedaviye ya da doktora gitmekten imtina etmeleridir. Artık idrar kaçırma tedavi edilebilen hastalık grubu içerisindedir ve rahat bir şekilde tedavileri yapılabilmektedir. 30 yaşından sonra her 4 kadından bir tanesinde idrar kaçırma sıkıntıları gözükmektedir. Yaş ilerledikçe bu oran daha da artmaktadır. Zaten idrar kaçırma en önemli sebeplerinden bir tanesi yaşın ilerlemesine bağlı olarak kasların zayıflaması ve idrar kesesini kontrol edememesidir. Menopozda kaslar daha da zayıflar ve kadınlarda idrar kaçırma sıklığı çok fazla miktarda artar. Peki, idrar kaçırma olduğu zaman neler olur? Sürekli enfeksiyon olur, ikincisi idrarın yaptığı tahrişlere bağlı olarak ciltlerde birtakım sorunlar ortaya çıkar. Hastada sosyal problemler ortaya çıkar, hasta uzun yola gidemez, hasta bir yerde misafirlikte kalamaz. Hasta depresyona girer, strese girer. Bunlar hastada çok olumsuz tablolara yol açar. Bu yüzden de bu tip olan kadınlarımıza mutlaka bir tedavi olması için bir merkeze başvurmalarını öneriyoruz” şeklide konuştu.

”15 dakikalık bir operasyonla tamamen kurtulma şansı yüzde 90’dır”
Op. Dr. Nesimioğlu, hastanemizde ister sıkışma tarzında olsun ister stres tarzında olsun idrar kaçırmanın tedavisinin mümkün olduğunu ifade ederek, "Sıkışma tarzında gerekli çok güzel elimizde ilaçlarımız vardır. Stres tipi olanlarda 15 dakikalık bir operasyonla lokal anesteziyle 15 dakikalık bir operasyonla tamamen kurtulma şansı yüzde 90'dır ve bu bizim hastanemizde çok rahat bir şekilde düzenli olarak yapılmaktadır. Kadınlarımız bunu bir kader olarak algılamasın mutlaka bunun çözümüne baksınlar” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler