Danıştay'dan botoks kararı

Danıştay, hiperhidroz (aşırı terleme) hastalığı nedeniyle botoks tedavisi gören emekli öğretmen İsmail Hatemoğlu'nun tedavi masraflarını SGK'nın karşılamasına karar verdi...

Yayınlanma: 07.11.2017 - 07:22
Abone Ol google-news

Hiperhidroz (aşırı terleme) hastalığı nedeniyle botoks tedavisi gören bir emekli öğretmen, tedavi masraflarını karşılamadığı için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aleyhinde açtığı davayı kazandı. Bu kararla, söz konusu hastalıktan mustarip olanlar tedavilerini SGK üzerinden karşılayabilecek.

 Gazeteduvar'da yeralan habere göre, Karar, 75 yaşındaki Bursalı emekli öğretmen İsmail Hatemoğlu’nun açtığı davada alındı. Hatemoğlu’nun yılda bir defa uygulanması gereken botoks (Botulismus toksini Tip A) tedavisi 2004 ve 2005’te Emekli Sandığı’ndan karşılansa da, ödemeler 2008’den sonra SGK tarafından yapılmadı. Hatemoğlu, SGK’nın taleplerini reddetmesi üzerine avukat olan kızı Gülçin Buluk aracılığıyla Danıştay’a başvurdu. SGK’nın itirazına rağmen, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun kararıyla, Hatemoğlu tedavi masraflarını SGK üzerinden karşılayabilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler