Kahraman bebek

Antalya’da 6 aylık ve 1 kilo 600 gram dünyaya gelen Kaan bebek hem kendisinin hem de annesinin hayatını kurtardı ve ailesinin kahramanı oldu.

Yayınlanma: 11.12.2017 - 23:12
Abone Ol google-news

 

O aslında hem kendinin, hem de annesinin yaşamının kahramanı... Erken doğum ile 1 kilo 600 gram ve böbreğindeki bir kitleyle dünyaya gözlerini açan Ali Kaan bebek, önce yaşama sıkı sıkıya tutundu. Kaan bebek, aynı zamanda gebelik sırasında belirti vermeyen, boyun damar tıkanıklığı hastalığı olan annesi Semra Hoyrazlı Damar’ın da hayatını erken dünyaya gelerek kurtardı. Aileye 12 yıl sonra katılan küçük Kaan da anne şimdi çok sağlıklı. Aile, oğullarının birinci yaşını kutlamanın mutluluğunu yaşıyor.

12 yıl sonra gelen mutluluk

Antalya’da yaşayan avukat Semra Damar, ilk çocuklarından tam 12 yıl sonra, 40 yaşında tekrar çocuk sahibi olmaya karar verdi. Kızları Fatma Naz bir kardeş istediğini söyleyince Damar ailesi buna kayıtsız kalamadı. 2015 yılındaki ikiz gebelik onları çok mutlu etmişti ancak bebeklerini 6 buçuk aylıkken erken doğumla kaybettiler. Bir yıl sonra yine mutlu haber geldi ve Semra Damar hamile olduğunu öğrendi. Bu kez de gebeliğinin 19’uncu haftasında, bebeğin böbrek üstünde 3 cm’lik bir kitle fark edildi, erken doğum riski söz konusuydu. Büyük bir moral çöküntüsü yaşayan aile bunun üstesinden gelecekleri inancı ile bebeği dünyaya getirmeye karar verdi. Semra Damar, gebeliğin 31’inci haftasında 1 kilo 600 gr’lık Ali Kaan bebeği dünyaya getirdi. Doğumdan sonra yalnızca göbekten beslenebilen Ali Kaan bebeğin annesi ile hiçbir bağı yoktu. Anne Damar, bebeğini iyileştirmeye çalışırken kendisi rahatsızlandı.

Yaşamı kurtulmuştu

Boynun damarlarında tıkanıklık olduğu belirlendi. O zaman anlaşıldı ki, bebeğinin erken doğması aslında hayatını kurtarmıştı. Çünkü bilinmeyen damar tıkanıklığı ile hamileliği devam etseydi, hem anne hem de bebek için daha riskli bir sonuçlar ortaya çıkabilirdi. Bu kez anne, tedavisi için hastaneye yattı ve bebeğini göremez hale geldi. Erken doğum sonrası hem kendi tedavisi hem de Kaan’ın bir aylık yoğun bakım süreci nedeniyle, anne oğul bir süre ayrı kaldı. Anne Damar, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Doğumdan birkaç gün sonra onu ilk kucağıma aldığımda çok korkmuştum. O kadar minikti ki elimden düşecekmiş gibi hissettim. Ona yetemeyeceğim ve gerekli bakımı sağlayamayacağım diye endişeliydim. Doğduktan sonrada bebeğimin böbreğinde kitle vardı ve müdahale edilemiyordu. Yoğun bakım sürecinden sonra her ay onkoloji bölümünde düzenli olarak kontrolleri yapıldı ve sonunda kitlenin gittikçe küçülerek tamamen kaybolduğu görüldü.”

13 yıl sonra bize hediye geldi

Baba Serdar Damar ise “Bebeğimizin durumu ve hamileliğin riskli olmasından dolayı çok tedirgindik. Fakat içimde, her şeyin yolunda gideceğine dair bir his vardı. Şimdi bebeğimizin ilk yaş gününü kutlamanın mutluğunu yaşıyoruz. 13 yıl sonra bize bir hediye geldi” dedi.

1. yaş pastasını hastanede kesti

Doğduğun andan itibaren yaşam mücadelesine başlayan Kaan bebek, sonunda başardı ve bir yaşına bastı. Kaan’ın ilk doğum günü pastasını, doktoru, Memorial Antalya Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Çocuk, Yenidoğan Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Aşkın Güra kesti. Güra, şunları söyledi: “Bebeğimiz hem erken doğmuş, hem de böbreğinde bir kitle ile dünyaya gelmişti. Doğumdan sonra ve bir yıl içinde her şey yolunda gitti. Böbrek üstünde yer alan kitle giderek kayboldu ve bebeğimiz için hayati risk ortadan kalktı. Böyle olunca biz sadece erken doğmuş olmasından kaynaklanabilecek sıkıntılar ile ilgilenmeye başladık. Prematüre bebeklerin bakımı, kesinlikle yenidoğan uzmanının ve ekibinin olduğu bir merkezde gerçekleştirilmelidir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler