Profesörün mutluluk reçeteleri... Kitabın geliri ÇYDD'ye

Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu, hobi olarak uzun yıllardır devam eden yemek merakını, eşsiz tariflerle hazırladığı “Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri” kitabı ile taçlandırdı. Yorgancıoğlu, kitabın gelirini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlayacağını açıkladı.

Yayınlanma: 03.01.2018 - 18:56
Abone Ol google-news

 

Astım ve KOAH alanında özel olarak çalışan, bu alanda uluslararası çalışmalar yürüten Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu, hobi olarak uzun yıllardır devam eden yemek merakını, eşsiz tariflerle hazırladığı “Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri” kitabı ile taçlandırdı. Yorgancıoğlu, kitabın satışından elde edilecek geliri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) bağışlayacağını ve öğrencilere destek olarak kullanılacağını söyledi.

Öğrencilere

Yorgancıoğlu, “Her tarifimin bir seveni oldu ve tarif için 100 TL bağışladı. Onların aldığı tarif, sayfada onların ismiyle çıktı. Kitapta ilgili sayfalarda yeşil yapraklarda isimleri yer alıyor. Daha kitap çıkmadan 4 üniversiteli kız öğrencimize burs oldu. Satıştan da yazara kalacak payı yine Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) bağışlayacağım ve öğrencilere destek olarak kullanılacak” dedi. Yemek yapmaya eskiden beri merakı olduğunu anlatan Yorgancıoğlu, “Yemek yapmak benim için adeta meditasyon gibi. En stresli olduğum anda mutfağa girip yemek yapmaya başladığımda bütün yorgunluğumu, stresimi unutuyorum. Bu benim için bir hayat tarzı. Annem çalışırdı. O zamandan ev işlerine ve yemek yapmaya merak sardım. Mutfağım mabedim gibidir, orada huzur bulurum, dinlenirim. Bu tariflere öyle cesaretlendirici yorumlar oldu ki ben de inanamadım” diye konuştu.

Balkabağı çorbası tarifi

Malzemeler: 1 kg balkabağı, 1 orta boy soğan, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, 1 yemekkaşığı tereyağı, yumurta sarısı, 2 su bardağı kemik et ya da tavuk suyu, 1 bardak süt, 50 gr kabak çekirdeği

Yapılışı:  Kabakları tuz ve soğanla 15 dakika haşlayın, püre haline getirin. Tencerede tereyağıyla karıştırı. Et suyunu ekleyin, 10 dakika kaynatıp yumurta sarısı ve sütle terbiyesini yapın. Servis ederken krema ve kabakçekirdeğiyle süsleyin.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler