Hayat kurtaran pati

Mine Tokatlı, anne ve babasını 3 yıl arayla kaybetti. Ardından meme kanseri olduğunu öğrendi ve tedavi gördü. Bu sıralarda eşiyle tanıştı, evlendiler. 3 yıl önce ise eşi akciğer kanserine yakalandı ve yaşamını yitirdi. Tokatlı, hayatını kedisi ve köpeğine adadı. Bir gün kedisinin memesine vurması ile ağrı yaşadı ve hastaneye gittiğinde 25 yıl sonra bir kez daha meme kanserine yakalandığını öğrendi. Tokatlı, tedavilerle kanseri yendi.

Yayınlanma: 16.01.2018 - 20:29
Abone Ol google-news

Mine Tokatlı’nın hayatı tam anlamıyla bir roman. 30 yaşındayken önce annesini, ardından da babasını kaybeden Tokatlı, o dönem bir hayli üzüntülü ve stresli günler geçirdi. 34 yaşındayken meme kanseri olduğunu öğrendi, sol memesi alındı, tedaviler gördü, hastalığı yendi. 3 yıl önce ise eşini akciğer kanserinden kaybeden Tokatlı, kedi ve köpekleriyle hayatına devam ederken, bir akşam kedisinin zıplayarak memesine vurmasıyla gittiği doktorda bu kez de sağ memesinde kitle olduğunu öğrendi. Ameliyat olan Tokatlı, tedavilerin ardından sağlığına kavuştu.

Kedisi sayesinde öğrendi

57 yaşındaki Tokatlı’nın yaşadıkları bir hayli üzücü ve bir o kadar da mucize dedirten türden. Anne ve babasını 3 yıl arayla kaybeden Tokatlı, yaşadığı acının ardından o yıllarda ilk kez kanserle tanıştı. 1994 yılında sol memesinde kitle tespit edilen ve kanser tanısı konan Tokatlı, uzun süre tedavi gördü. Fakat kanseri hiç önemsemedi ve çalışma hayatına devam etti. 1998 yılında ise eşiyle tanıştı. Çift, geç anne baba olacakları için çocuk sahibi olmamaya, bunun yerine sahipsiz hayvanlara bakmaya karar verdi. Sakin bir hayat yaşamak için de İstanbul’dan Fethiye’ye taşındılar. Ancak Tokatlı, 3 yıl önce de eşinin akciğer kanseri olduğunu öğrendi ve 20 ay önce eşini de kaybetti. Bu kaybın ardından kendisini eşinin emanetleri olan kedi ve köpeklerine adadı. Tokatlı, 3 ay önce kedileri Efecan ile otururken birden kedisinin yanına gelerek memesine vurmasıyla aslında hayatının bir anlamda mucizesini de yaşadı.

Tokatlı, hastalığı ve yaşadıklarını şöyle anlattı: “3 ay önce kanepede uzanırken, kedimiz Efecan koltuk altıma kadar geldi, beni kokladı ve yüzüme baktı. Ben üşüdüğünü sandım ve bir battaniye örttüm fakat olduğu yerden kanepenin tepesine çıktı, bir anda sağ göğsüme atladı. Onun atlamasıyla müthiş bir acı hissettim. Yumuşak doku zedelenmesi oldu sandım. Ertesi gün muayene olmak ve ilaç almak için doktora gittim ama işin rengi orada tamamen değişti. Yapılan muayene ve tetkikler sonucunda Efecan’ın atladığı yerde, yani sağ mememde kitle olduğu ortaya çıktı. Acıyı da bu kitleden dolayı hissetmişim. Doktorlar bana hemen ameliyat olmam gerektiğini söylediler.”

Başarılı bir ameliyat ile sağ memesindeki kitleden kurtulan Tokatlı, “Kedimiz normalde hiç böyle şeyler yapmaz çünkü çok sırnaşık bir kedi değildir. Şimdi düşünüyorum da Efecan benim hayatımı kurtardı. O beni uyarmasaydı hayatta aklıma meme kanseri olacağım gelmezdi. Çünkü 25 sene önce yakalanmıştım ve tekrarlayabileceğine ihtimal vermemiş aksine kurtulduğumu düşünmüştüm. Ayrıca benim memenin içe gömülmesi, akıntı gelmesi, şekil bozukluğu gibi ne görüntüde ne de fiziksel durumumda bir belirti vardı. Kedim resmen bunu hissetti ve bana yaşama şansı verdi” diye konuştu.

kahraman kedi Efecan

Ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Memorial Antalya Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan şunları söyledi: “Hastamızda 25 yıl önce gerçekleşen bir meme kanseri hikâyesi vardı. Fakat bu kadar zaman sonra diğer memesinde yine başlangıç evresinde bir kitle olduğu anlaşıldı. Ameliyatla kitleyi ve lenf bezlerini temizledik. Hastamız yine meme kanserini yenmiş oldu. Bu hikâyede kahraman kedi Efecan gibi görünüyor. Bir daha meme kanserine yakalanacağını düşünmeyen hastamızı uyarmış olabilir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler