10 bin çocuğun aşısı yok

Türk Pediatri Kurumu, son günlerde yaşanan aşı tartışmaları nedeniyle 10 bine yakın ailenin çocuklarına aşı yaptırmayı reddettiğini açıkladı. Kurum, aileleri çocuklarını güvenle aşılatmaya çağırdı.

Yayınlanma: 19.01.2018 - 06:33
Abone Ol google-news

Son günlerde yaşanan aşı tartışmaları nedeniyle 10 bine yakın ailenin çocuklarına aşı yaptırmayı reddettiği açıklandı. Uzmanlar ailelerin çocuklarını korkmadan ve güvenle aşılatmaya ve aleyhte yapılan propagandaya itibar etmemeye çağırdı.

Türk Pediatri Kurumu dün son günlerde çok tartışılan aşı ve yenidoğan tarama programı konusunda Ortaköy Feriye Palace’ta bir toplantı düzenledi. Çok sayıda uzmanın katıldığı toplantıda konuşan dernek başkanı Prof. Dr. Mehmet Vural, ülkemizin aşı konusunda başarılı ülkelerden olduğunu ancak son dönemde bazı bilim insanları arasında başlayan aşı tartışmaları nedeniyle bundan geri gidişlerin başladığını kaydetti. Prof. Dr. Vural “Bu tehlikeli bir gidiş. Birtakım hastalıklardan kurtulmuşken ve bunun mutluluğunu yaşarken, tekrardan geriye döneceğiz. Aşılarda alüminyum çok küçük miktarlarda var. Bu miktarın çocuklarda hiçbir zarara neden olmadığını biliyoruz. Başka diğer ilaçlarda da var. Alüminyum serumda da var. Aşıya karşı olan kişilerde bu serumu kullanıyorlar. Onun için birtakım durumlara karşı çıkarken bilimsel veriler yapmamız gerekiyor. Halkımızı çocuklarını gerek Sağlık Bakanlığı’nın ve gerekse dünyadaki ve ülkemizdeki bütün pediatrik derneklerinin önerdiği şekilde, korkmadan ve güvenle aşılatmaya, aleyhte yapılan propagandalara itibar etmemeye davet ediyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler