"Kaportacı bile saç ekiyor"

Dr. Gürsoy: Merdivenaltı denilen rastgele mecralarda yapılan estetik uygulamalar kamu sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturmaktadır.

Yayınlanma: 21.01.2018 - 21:17
Abone Ol google-news

Medikal Estetik Tıp Derneği (MESTDER) Başkanı Dr. İbrahim Devrim Gürsoy, medikal estetik alanında çok sayıda merdiven altı işlemin yapıldığını, bunun sağlık açısından ciddi tehdit oluşturduğunu belirterek “Dudağa dolgu yerine sanayi silikonu, bebe yağı sıkılması, botulinum toksin (botoks) yerine at dopingi gibi maddelerin enjekte edilebilmesi gibi örnekler olayın vahametini göstermektedir” dedi. Plastik Cerrah Op. Dr. Umut Topal ise “İstanbul’da kaportacı dahil birçok iş grubunda insan, saç ekimi yapıyor” diye konuştu.

Dudağa sanayi silikonu

MESTDER tarafından bu yıl Antalya’da düzenlenen “2. Ulusal Medikal ve Estetik Kongresi”nde konuşan Dr. Gürsoy, tüm dünyada ve Türkiye’de de en hızlı gelişen tıp alanının medikal estetik olduğunu belirterek “Sağlık turizmi açısından dünyanın önde gelen merkezlerinden olabilme fırsatı bu kadar yakınken merdiven altı uygulamaların yaygınlığı ülkemiz aleyhine bir karşı propaganda malzemesi haline getirilmeye çalışılmaktadır. Medikal estetik alanındaki eğitim, müfredat, standardizasyon ve uluslararası platformlarda temsil amacıyla hekimlerin bir araya gelmediği müddetçe bu alanda kontrolsüz, yasadışı, hekim dışı uygulamalar artacaktır” dedi.

‘23 yaşta yüz germe’

Op. Dr. Topal ise özellikle uygun olmayan yaş grubundaki hastalara gerek botox, gerek yanak dolgusu, gerek silikon ameliyatı bazen de yüz germe ameliyatlarının yapıldığını belirterek “Bana gelen bir hastanın bundan 10 yıl önce 23 yaşındayken yüz germe ameliyatı olduğuna ,18 yaşında botoks yapıldığına şahit oldum” diye konuşu. Saç ekimi konusuna da değinen Topal, özetle şunları kaydetti: “ Kaportacı dahil bir çok iş grubunda insan bunu yapıyor, oysa saç ekimi bir ameliyattır ve bu ekim sırasında veya sonrasında oluşabilecek bir cerrahi komplikasyona bağlı hasta ölümleri bile meydana gelebilir. Hastalarımız ve ilgili kişilere kesinlikle bunları bir cerrahın veya bir medikal estetik uzmanının yapması gerektiğini belirtmek gerekiyor. ”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler