Sağlık Bakanı Ahmet Demircan: Türk Tabipler Birliği'nin böyle bir açıklama yapma hakkı yoktur

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Bu milletin karşı karşıya kaldığı saldırılara karşı böyle bir zamanda, böyle bir açıklama yapmanın hukuki bir sorumluluğu da vardır. TTB, Türk tabiplerini temsil eder noktada değildir" dedi.

Yayınlanma: 30.01.2018 - 11:44
Abone Ol google-news



Bakan Demircan bakanlıkta gerçekleştirilen bir toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) yetkilileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 11 yönetici hakkında gözaltı kararı verilmesine ilişkin açıklama yapan Demircan, TTB tarafından yayınlanan bildirinin tüm sağlık camiasını yaraladığını ifade etti

"HAKLARI YOKTUR"

. Bakan Demircan "TTB'nin bir şeyler ima eder gibi bir bildiri yayınlaması hepimizi yaraladı. Bu milletin karşı karşıya kaldığı saldırılara karşı yapılmış basit bir açıklama olarak algılanmaması gerekir. Böyle bir zamanda, böyle bir açıklama yapmanın hukuki bir sorumluluğu da vardır, bu açıklamadan sonra hukuk harekete geçmiştir ve yasal işlem başlatılmıştır. TTB, Türk tabiplerini temsil eder noktada değildir. Böyle bir açıklamayı yapma hakları yoktur. Ayrıca Bakanlık olarak dün Merkez Konsey üyelerinin görevine son verilmesi amacıyla dava açtık. TTB yasası bize denetleme görevi veriyor, biz de bu konuda gerekeni yaptık" şeklinde konuştu.


Polis tarafından basılan TTB Genel Merkez binası önüne desteğe gelenlere gözaltı: Al o karıyı al

AKP'den gözaltına alınan TTB üyeleriyle ilgili açıklama

Türk Tabipler Birliği operasyonuna tepkiler: TTB'nin yanındayız çünkü hipokrat yemini ettik

TTB üyelerinin evlerine polis baskını: Raşit Tükel gözaltına alındı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler