Sağlık için seferberlik

Kadıköy Belediyesi, çocuk ağız ve diş sağlığı merkezinden çocuk koruyucu ruh sağlığı hizmetine, Alzheimer Gündüz Evi’ne kadar birçok birimiyle halka ücretsiz hizmet ediyor.

Yayınlanma: 02.02.2018 - 23:39
Abone Ol google-news

Kadıköy Belediyesi çocuk ağız ve diş sağlığı merkezinden çocuk koruyucu ruh sağlığı hizmetine, mamografi merkezinden sosyal yaşam evlerine dek sunulan sağlık hizmetlerini ücretsiz halka ulaştırıyor. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, belediye olarak koruyucu sağlık hizmetlerine odaklandıklarını belirterek “Koruyucu sağlık hizmetlerini temel alıyoruz. İnsanların hasta olmamasını sağlamak adına çalışıyoruz. Ayrıca insanların mutluluğu da önemli. İnsanlar mutlu değilse bütün bu yatırımlar boşa gider” diyor.

‘Koruyucu sağlık hizmetleri’

Nuhoğlu, belediye olarak koruyucu sağlık hizmetlerine odaklandıklarını belirterek “Bizim yapmaya çalıştığımız şey daha çok insanların sağlıklı kalması yani hastalık öncesi insanların ihtiyaçlarını karşılamak asıl amacımız. Koruyucu sağlık hizmetlerini temel alıyoruz” diyor. Nuhoğlu, şöyle devam ediyor: “Ayrıca çocukların mutluluğu da çok önemli. Çocuk mutlu olursa sağlıklı olur, sağlıklı ve mutlu büyüyen çocuk da sağlıklı toplumu oluşturur. Yerel yönetimler bunu belki tek başına sağlayamazlar ama ciddi anlamda destek olabilir ve ortamları yaratabilir. Kamusal alanları bu tür faaliyetler için açabilir. Bu nedenle kamu arazileri çok önemli.”

‘9 bine yakın çocuk’

Geçen aylarca 19 Mayıs Mahallesi’nde açılan “Alzheimer Merkezi ve Sosyal Yaşam Evi”ni de anımsatan Nuhoğlu, “Hastaların sosyal yaşama katılmalarını sağlayan ve oldukça talebin olduğu, şimdilik 80 kişiye hizmet veren bir merkez. İki tane de sosyal yaşam merkezi var. Yerel yönetimler halkın ihtiyacının karşılanmasında esas yönetim olmalı” diyor. Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Filiz Ünlü de ilçede sunulan sağlık hizmetlerine ilişkin şu bilgileri veriyor: “Kadıköy Yeldeğirmeni’nde Prof. Korkmaz Altuğ Polikliniğimiz de kadın hastalığı, KBB, ağız ve diş hastalıkları muayenesi ile psikolojik danışmanlık, hemşirelik hizmeti veriliyor. Bu poliklikten geçen yıl 17 bine yakın kişi hizmet aldı. Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin karşısında bulunan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde ise hem engelli çocuklarımızın ameliyat dahilinde tedavileri yapılıyor, hem de çocukların ağız ve diş sağlığı taramaları... Buradan ameliyat edilen engelli çocuk sayısı 130, tedavi hizmeti alan kişi sayısı da 8 bin 797. Göztepe’de Dr. Rana Beşe Sağlık Merkezimizde dahiliye, kardiyoloji, KBB, göz, kadın, ağız ve diş hastalıkları, beslenme ve diyetetik, cildiye, çocuk hastalıkları ve psikolojik danışmanlık hizmeti de veriliyor. Geçen yıl muayene edilen hasta sayısı 28 bine yakın. Mamografi merkezinde de geçen 26 bin 237 işlem yapıldı. Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezimiz içinde de otistik çocuklarla ilgili bir çalışmamız olacak. Amacımız otizmli çocukların tespitini yapıp, teşhisi de hastanede konulduktan sonra rehabilitasyonunu yapabilmek. Tüm muayeneler ücretsiz, yalnızca küçük bir miktar laboratuvar hizmetlerinde ücret alıyoruz.”

Şeker Okul projesi

Ünlü, çocuklar arasında artan obezite ve şeker hastalığına karşı farkındalılık yaratabilmek için “Şeker Okul” projesini hayata geçirdiklerini belirterek “Özellikle ilkokul çağındaki çocuklarımızı bilinçlendirmek istiyoruz” diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler