Kanserli hastanın yaşam süresi uzadı

Concor-3 araştırmasının sonuçları, önceki gün The Lancet Dergisi’nde yayımlandı. 71 ülkeden 37.5 milyon kanser hastasının verileri incelenerek yapılan araştırmaya göre, hastaların 5 yıl ve daha fazla hayatta kalma şansı tüm dünyada artış gösteriyor

Yayınlanma: 03.02.2018 - 09:20
Abone Ol google-news

Aralarında Türk bilim insanlarının da bulunduğu 67 ülkeden uzmanların katkısıyla hazırlanan Concor-3 araştırmasının sonuçları, önceki gün The Lancet Dergisi’nde yayımlandı.

2010 ile 2014 yılları arasında 71 ülkeden 37.5 milyon kanser hastasının verileri incelenerek yapılan araştırmaya göre, hastaların 5 yıl ve daha fazla hayatta kalma şansı tüm dünyada artış gösteriyor. Verilere göre, en fazla gelişmiş ülkelerde yaşayan hastaların hayatta kalma şansı daha yüksek. Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Finlandiya, Norveç, İsveç ve İzlanda ise kanser hastalarının hayatta kalma şansının en yüksek olduğu ülkeler arasında. Araştırmaya göre, Türkiye’de kanserden kurtulma oranı kanser türlerine bağlı olarak farklılık gösteriyor. Bazı kanser türlerinde kurtulma oranının 5-10 puan arttığı, bazılarında ise az miktarda düşüş yaşandığı görülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler