Canan Karatay'dan tansiyon, diyabet ve troid iddiası

Prof. Canan Karatay, son çıkardığı kitabı 'Gerçek Tıbbın 10 Şifresi' adlı kitabının tanıtımında ezber bozacak açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 16.02.2018 - 06:36
Abone Ol google-news

Yeni kitabının basın toplantısında konuşan Prof. Canan Karatay, genetik teşhisi konulan ve hayatları boyunca ilaç kullanması gerektiği söylenen hastalara seslenerek, "İlaca mahkum olmuş, ‘Ölene kadar bu ilaçları içeceksin’ diye beyinleri yıkanmış diyabet ve diğer hastaların, kalıcı olarak tedavi edilebileceğini ve ilaçlardan kurtulabileceğini bilmesi en insani haklarıdır” dedi.

Prof. Canan Karatay, son çıkardığı kitabı 'Gerçek Tıbbın 10 Şifresi' adlı kitabının tanıtımında ezber bozacak açıklamalarda bulundu.

 Tansiyon, insülin direnci, troid ve diyabet gibi hastalıkların genetik olmadığını söyleyen Prof. Karatay, "Bu hastalıklar 90'dan sonra mantar gibi patladı. Son 20 30 yılda patlayan hastalıkların hiçbiri genetik olmaz. Genlerde mutasyon olduğu zaman ikiyüz yılda üçyüz yılda çıkar öyle 10 -20 yılda çıkmaz. Genetiktir diye hastaların umudunu eliden alıyoruz çocuklar annende var sende de var diye zan altında tutuluyor ilaçlar veriliyor" diye konuştu.

 Obezite, diyabet, haşimato...

Kitabının basın toplantısında genetik teşhisi konulan hastalıkların kaynaklarını ve iyileşme süreçlerini anlatan Karatay “İnsülin direnci, obezite, diyabet, hipertansiyon, haşimato, depresyon, unutkanlık, kronik artrit, eklem ve kas ağrıları, polikistik over, fibrokistik meme, fibromiyalji ve kanser gibi genetik denilen pek çok hastalık genetik değildir. Bu hastalıkların sebebi, hücrelerin bozukluğundandır. Hücre dediğimiz şey, yaşa göre 3 ila 6 ayda bir yenilenir. ‘Genetiktir, iyileşmez’ ya da ‘Senin annen de şeker var, koruyucu olarak sana da bu ilacı verelim’ denilen hastalara, bu kitapla hastalıkların iyileştirilebilir olduğunu, genetik olmadığı gerçeğini açıklamak istedim” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler