‘Bakanlık bürosu değil, meslek örgütü

Demokratik Katılım Grubu, 15 Nisan’da yapılacak olan İstanbul Tabip Odası’nın seçimleri öncesi yönetim kurulu adaylarını açıkladı. 55 yönetim kurulu üyesinin 23’ü kadın.

Yayınlanma: 03.04.2018 - 22:45
Abone Ol google-news

İstanbul Tabip Odası seçimli genel kurulu 14-15 Nisan tarihlerinde yapılacak. 4 listenin yarışmasının beklendiği seçimlerde, mevcut oda yönetiminde olan Demokratik Katılım Grubu, seçimlere “Bakanlık bürosu değil, meslek örgütü” sloganıyla gireceğini duyurdu. Demokratik Katılım Grubu’nun 55 kişilik yönetim kurulunun 23’ünün kadın aday olduğu kaydedildi.

‘Mücadele artacak’

Cağaloğlu’ndaki oda binasında dün düzenlenen basın toplantısında Demokratik Katılım Grubu yeni yönetim kurulu listesini açıkladı. Grubun başkan adayı İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Pınar Saip, seçimlere şimdiye kadarki en yüksek kadın temsiliyeti oranı ile katıldıklarını vurgulayarak “Kadın düşmanı politika ve söylemlerin bizatihi siyasi iktidarın teşvikiyle her geçen gün daha da arttığı bu dönemde 55 kişilik aday listemizde 23 kadın arkadaşımız bulunuyor” dedi. Dr. Güray Kılıç ise Sağlıkta Dönüşüm politikasına dikkat çekerek “Sağlıkta yıkım projesi uygulanıyor. Demokratik Katılım Grubu tüm olumsuzluklara karşı mücadeleyi yükseltmek için göreve devam ediyor, mücadeleyi daha da artırarak yürütmeye adayız” diye konuştu. Dr. Osman Öztürk de Demokratik Katılım Grubu’nun 30’uncu yılını doldurduğunu ve 2012’den beri kesintisiz olarak yönetimde olduklarını kaydetti.

Seçimler 15 Nisan’da

Seçimlerde “Demokratik Katılım Grubu” ile Vatan Partisi’ne yakınlığı ile bilinen “Cumhuriyetçi Hekimler”, AKP’ye yakınlığı ile bilinen “Hekimlikte Birlik ve Haklar Platformu” ile MHP’ye yakınlığı ile bilinen “Türk Hekimleri Birliği” listelerinin yarışacağı tahmin ediliyor. Genel kurul, 14 Nisan Cumartesi günü Cağaloğlu’ndaki İstanbul Tabip Odası’nda 14.00- 18.00 saatleri arasında yapılacak. Seçimler ise 15 Nisan Pazar günü 09.00-17.00 saatlerinde İstanbul Lisesi’nde gerçekleştirilecek. Demokratik Katılım Grubu’nun yeni dönem yönetim kurulu aday listesinde yer alan isimler ise şöyle: Prof. Dr. Pınar Saip, Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu, Dr. Murat Ekmez, Dr. Güray Kılıç, Dr. Recep Koç, Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, Dr. Osman Öztürk.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler