Kariyer estetiği dönemi

Kariyerinde yükselmek isteyenler estetik yaptırıyor.

Yayınlanma: 19.07.2014 - 23:59
Abone Ol google-news

İş hayatının rekabetçi ortamında fark yaratmak için genç, dinamik, enerjik bir görünümün önemi günümüzde giderek artıyor. Kariyerinde yükselmek için estetik yaptıranlarda artış olduğunu söyleyen Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Osman Şenel, daha çok göz çevresindeki çökükler, gözaltı torbaları, göz çevresi kırışıklıkları, kaş çevresi düşüklükleri, şakak bölgesindeki çöküklüklerle özellikle erkeklerde saç ekiminin yapıldığını söyledi.

Günümüzün sağlıklı yaşam trendi doğrultusunda insanların ömrü uzamış durumda. Artık 40-50’li yaşlar, orta yaş gibi kabul ediliyor. İnsanların beklentileri, çalışma istekleri, daha geç emeklilikler gibi faktörler rekabeti de beraberinde getiriyor.

Esstanbul Estetik ve Plastik Cerrahi Merkezi’nden Op. Dr. Osman Şenel, yaşlı görünüme sahip insanlar kariyer hayatlarında sıkıntı yaşayabildiklerini belirterek “Bu hastalara estetik yaparken en önemli nokta fark edilmeyen, doğal bir görünüm yakalamak. Daha dinamik ve genç bakışlar yakalamayı hedefliyoruz” dedi. “Uyandığımız zaman aynaya baktığımız görüntüdeki kişinin işyerindeki beraber çalıştığımız kişilerden daha yorgun ve yaşlı olduğunu düşünüyorsak, bu kendimize olan güvenimizin azalmasına neden olur” dedi.

Şenel, doğru bir planlamayla hastaya abartmadan daha genç ve dinç bir ifadeye sahip olmasını sağlamanın önemli olduğunu söyledi. Kariyer için estetik ameliyatı yaptıran kişilerin genellikle çalıştıkları ortamda meslektaşlarıyla aynı kariyer beklentisinde olan kişiler olduğunu kaydeden Şenel, şöyle devam etti: “Amerika’da Silikon Vadisi’nde dijital dünyada çalışan çok genç insanlar çok üst düzey yönetici olabiliyor. Böyle bir ortamda 30-40 yaşlarındaki çalışanlar, 20’li yaşlardakilerle rekabet edebilmek için estetik yaptırıyor. Ya da yaptıkları işte daha görsellik ön plandaysa, medya dünyasında ekran önündeki kişiler de estetik yaptırmayı tercih ediyor. Sanatçılar da genç yaşlardaki rolleri alabilmek için minik dokunuşlar yaptırıyorlar.

Kariyer estetiğinde en çok kişiye dinamik bir görünüm kazandıracak işlemler yapıyoruz. Sırf estetik yaptırdınız diye kariyer basamaklarını ikişer ikişer atlamak mümkün değil tabii. Göz çevresindeki çökükler, gözaltı torbaları, göz çevresi kırışıklıkları, kaş çevresi düşüklükleri, şakak bölgesindeki çöküklükler, orta yüz bölgesindeki boşluk ya da gevşeklik olabilir.

Orta yüz bölgesi, göz ve şakak bölgesi insanın yüz ifadesini çok desteklediği için o bölgelerdeki yıpranmalar kişinin yaşlı ve yorgun görünmesine neden oluyor. Erkekler saç dökülmesi varsa saç ekimleri yaptırıyor. Estetik yaptırırken araştırarak bir ya da birden çok doktorla görüşüp iyi iletişim kurmak gerekiyor.

 

Şunu çok iyi bilmek gerekiyor ki, hasta olarak en önemli görevimiz doktorumuzu iyi seçmek. Doktorumuzu seçtikten sonra anlatılanlar bizim kafamızdan geçenle uyuşuyorsa ve ikna olduysak ondan sonra tedavi planlaması yapabiliriz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon