Sosyal Haklar Derneği’nden obezite çalıştayı

“Obezite Sorunu İle Mücadele Okulu” Başlıklı atölye çalışması 11-12 Mayıs tarihlerinde düzenleniyor.

Yayınlanma: 11.05.2018 - 15:26
Abone Ol google-news

Sosyal Haklar Derneği’nin 11-12 Mayıs tarihlerinde düzenlediği Sosyal Haklar Sempozyumu programı içinde obezite sorununun uygulamalı olarak ele alınacağı bir atölye çalışması düzenlendi.

Yapılacak çalışmanın çağrı metni şöyle:

“Obezite Sorunu İle Mücadele Okulu” başlığını taşıyan teorik ve uygulamalı çalışmada obezite sorununa yol açan nedenler sağlıklı ve yeterli gıdaya erişim hakkı çerçevesinde ele alınacak. Obezite sorunu hakkında verilecek genel bilgilerden sonra yapılacak uygulama çalışmasında obezite sorunu açısından önem arz eden işlenmiş gıdalar, işlenmiş gıdalardaki ilave şeker miktarlarını hesaplama, yaş ve cinsiyete göre Dünya Sağlık Örgütü’nce tavsiye edilen günlük şeker alım miktarı ile gıdalardaki ilave şeker miktarlarının kıyaslanması konuları ele alınacak.

12 Mayıs Cumartesi saat 14.00'te İstanbul'da Mimarlar Odası'nda Gıda Mühendisi Dr. Bülent Şık tarafından gerçekleştirilecek atölye çalışması katılmak isteyen herkese açıktır. İmkânı olan katılımcıların atölye çalışmasına gelirken yanlarında abur cubur kategorisine giren bir gıda ürünü (bisküvi, çikolata, çikolatalı bar, gofret, şekerleme, bir kutu alkolsüz gazlı içecek vs.) getirmeleri işlenmiş gıdalardaki ilave şeker içeriğinin değerlendirilmesi çalışmasının değişik örnekler üzerinde yapılmasını sağlayacaktır.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon