‘Geri dönülmesi güç yıkım demek’

Engelli dernekleri, üniversitelerin bölünmesini protesto etti.

Yayınlanma: 28.05.2018 - 23:20
Abone Ol google-news

Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER), Türkiye Sakatlar Derneği ve Engelli Hakları Forumu üyeleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da onaylanan üniversitelerin bölünmesine ilişkin yasayı protesto ederek “Toplum sağlığı açısından geri dönülmesi güç yıkımlara yol açacak planlardan vazgeçilmesini, yasaların iptal edilmesini talep ediyoruz” dediler.

İzin verilmedi

Yeşilköy’deki KASDER bahçesinde dün düzenlenen toplantıya Tüm Öğretim Üyeleri Derneği (TÜMOD) İstanbul Şube Genel Sekreteri Prof. Dr. Lale Afrasyap, dernek yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Cüneyt Akalın, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, CHP PM üyesi ve İstanbul 3. bölge milletvekili adayı avukat Turan Hançerli ile hasta yakınları katıldı. KASDER Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özdemir, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi ile Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin (CTF) ayrılma kararını “endişe verici” olarak değerlendirdi. Özdemir, basın açıklamasını CTF bahçesinde yapmayı planladıklarını ancak buna izin verilmediğini, bunun üzerine açıklamayı dernek binasında yaptıklarını da kaydetti.

‘Bölünme, zayıflatır’

Gruplar adına açıklamayı ise Maside Ocak yaptı. Meclis’ten geçen yasayla 13 üniversitenin bazı bölümlerinin ayrılması ve 4’ü özel olmak üzere kurulacak 20 yeni üniversiteye bağlanmasına karar verildiğini anımsatan Ocak, şöyle devam etti: “İÜ başta olmak üzere diğer üniversitelerin kendi akademik kurulları ve personelinin bilgisi dışında alınan bölünme kararının, üniversiteleri daha çok zayıflatacağı aşikârdır. 119 yıllık Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin de kapatılarak bölümlerinin Çayırbaşı ve Seyrantepe’ye taşınacak olması yalnızca engellileri değil herkesi mağdur edecek uygulamadır. Geri dönülmesi güç yıkımlara yol açacak bu planlandan vazgeçilmesini talep ediyoruz.” Prof. Dr. Lale Afrasyap ise AKP iktidarının hem eğitim, hem sağlık alanında yaptığı uygulamaları “reform” olarak dile getirdiğini, bu uygulamaların reform olmadığını ifade ederek, “Umarız iktidar yaptığı yanlıştan geri döner” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler