Mucizeyi başardı

Tatil için geldiği Türkiye’de bu kez sağlığına kavuştu. Ionut Bicu, hastalığı çocuklarından bile sakladığını belirterek “Ülkemdeki doktorlar ‘çok yaşamazsın’ demişti, pes etmedim. Hastalığı yendim. yeniden doğmuş gibiyim” dedi.

Yayınlanma: 05.06.2018 - 23:15
Abone Ol google-news

Romanya’da yaşayan 40 yaşındaki Ionut Bicu’ya 2017 yılında kolon (bağırsak) kanseri tanısı kondu. Ülkesinde ameliyat olan ve ameliyat sonrasında kanserin yalnızca kolona değil tüm karın bölgesine yayıldığını öğrenen Bicu, “Romanya’da ameliyatın başarılı geçme ihtimalini yüzde 16 olarak belirttiler. Pek umut vermediler, hatta ameliyattan sağ çıkmamın mucize olacağını bile söylediler. Ben de araştırarak tedavi için Türkiye’ye geldim ve tekrar hayata döndüm. Romanya’da bir insan eğer kanserse kimse onunla konuşmaz, ona yaklaşmaz. Ölecekmiş gibi bir yaklaşım var. Bu nedenle çocuklardan sakladık” dedi. Gıda sektöründe satış ve pazarlama alanında çalışan 2 çocuk babası Bicu’ya Eylül 2017 yılında kolon kanseri tanısı konuldu. Kendisine ilk önce kanserin ikinci evre olduğunun söylendiğini anlatan Bicu, “Kolon kanseri olduğum söylenmişti. Oysa kanser tüm karın bölgeme yayılmış” dedi.

Enfeksiyon kapmıştı

Ülkesindeki doktorların tümörün yalnızca bağırsakta olduğunu düşündüklerini ve bu nedenle de ameliyata hazırlıksız girdiklerini, sonrasında ise doktorların kendisine tekrar ameliyat olması gerektiğini söylediklerini dile getiren Bicu, “Kanser pankreas ve böbreklerime de sıçramış. Romanya’da ikinci ameliyatın başarılı olma ihtimalini yüzde 16 olarak belirttiler. Oradaki ameliyatımdan sonra diren takmışlardı ve mikrop kapmıştım. Daha sonra araştırdım ve tedavi olmak için Türkiye’ye geldim. Daha önce de yalnızca tatil için birkaç kez gelmiştim” diye konuştu. Bicu, şöyle devam etti: “Buraya geldiğimde ilk olarak Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Yeşim Yıldırım’a gittim. Sonrasında 2 haftada bir toplamda 8 kür kemoterapi yapıldı. Kemoterapi duodenum (oniki parmak bağırsağı) dışındaki tümörleri yok etti, ancak duodenumdaki tümörlere çok fazla etki etmemişti. Bir süre sonra orası tıkandığı için yemek yiyememeye başladım. Bu durumda da hekimlerim sıcak kemoterapi (HIPEC) yöntemiyle tümörleri temizlemeye karar verdiler. Ameliyatı genel cerrahi uzmanı Prof. Dr. Koray Topgül 2 hafta önce yaptı. Şu an çok iyiyim, ülkeme dönüyorum. ”

‘Yeniden doğmuş gibiyim’

Hastalığını öğrendikten sonra umudunu hiç kaybetmediğini kaydeden Bicu, “Kanseri kabullendim, karamsar olmadım. Ancak çocuklara kanser olduğumu söylemedik. Romanya’da bir insan kanserse kimse onunla konuşmaz, ona yaklaşmaz. Ölecekmiş gibi bir yaklaşım olur. Şimdi iyiyim. Ülkemdeki doktorlar ‘Çok yaşamazsın’ demişlerdi, yine de pes etmedim. Bu lafı duyduktan sonra şu an tümörlerin tamamen temizlenmiş olduğunu bilmek gerçekten bir mucize, yeniden doğmuş gibiyim” dedi.

‘Ameliyat başarılı geçti’

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Koray Topgül, şunları anlattı: “Hastamız bize geldiğinde ameliyat edilmiş ve kalın bağırsağının bir kısmı alınmıştı. Fakat aynı ameliyatta böbrek çevresinde tespit edilen ve karın içinde yayılmış, aynı zamanda mide çıkışını tutmuş pankreas başına komşu bir tümörü de vardı. Operasyon çok riskli bulunduğu için cerrahinin o kısımları yapılmamıştı. Hastamız, hastanemize yalnızca kemoterapi almak amacıyla gelmişti fakat değerlendirmelerimizde mide çıkışındaki tıkanıklığın sadece basit bir by pass ile geçiştirilmemesi gerektiğini, hastanın ciddi bir cerrahi geçirip sıcak kemoterapi almasının ona çok büyük katkı sağlayacağını düşündük. Ameliyatın risklerini de konuşarak hastamızı ameliyata aldık. Ameliyat çok başarılı geçti. ”

‘Hastaya özel tedavi’

Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Yeşim Yıldırım da şunları ifade etti: “Hastamıza ülkesinde yapılan ilk operasyon sonrası, karın içinde abse gelişmişti. Bu şeklide hastanemize başvuran hastamızın öncelikle 40 dereceye varan ateşi ve absesi için tedavi uyguladık. Daha sonra hastaya özel tedaviyi belirlemek için tümörün genetik yapısını inceledik. Hedefe yönelik moleküler tedavilerle birlikte kemoterapi kombinasyonu uyguladık. Tümör tedaviye genel olarak iyi yanıt vermesine rağmen duedonuma yapışık görünen kısmında tümörde küçülme yeterince olmamıştı. Tıkanıklık bulguları gelişmesi üzerine hasta ameliyat edildi ve Sıcak kemoterapi uygulandı. Şu anda operasyon sonrası iyileşme safhasında olan hastaya koruyucu tedaviler uygulanmaya devam edilecektir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler