Şampiyon oldu çimleri yedi

Wimbledon’daki tarihi finalde zafere ulaşan Djokovic geleneğini sürdürdü

Yayınlanma: 16.07.2019 - 07:00
Şampiyon oldu çimleri yedi
Abone Ol google-news

Wimbledon tarihinin en uzun finalinde 5 saat sonunda Roger Federer’i yenerek zafere ulaşan Djokovic şampiyonluk sonrası kortun çimlerini yiyerek geleneğini sürdürdü. Tenis tarihinin gelmiş geçmiş en iyi raketleri arasında gösterilen Federer’i mağlup eden Sırp raket, daha önce de Londra’da yaptığı gibi çimlerin tadına bakarak “Çim inanılmaz lezzetliydi. Hala öğütmeye çalışıyorum. Bu benim için artık bir tür gelenek haline geldi” diye konuştu. Djokovic, maç boyunca tribünlerin Federer’i desteklemesi ve kendisine tepki göstermesiyle ilgili olarak “İzleyenlerin çoğunun Federer’i desteklediklerinin farkındaydım ancak Ferderer-Federer tezahüartlarını ‘Novak’ olarak duyuyordum. Bu beni daha çok motive etti” ifadelerini kullandı.

‘Önce hayal ediyorum’
Önemli turnuva ve karşılaşmalarda kendine olan inancını yitirmemek için elinden geleni yaptığını ifade eden Sırp yıldız, “Sakin kalmaya ve odaklanmaya gayret ediyorum. Diğer yaptığım şey de karşılaşmaya çıkmadan önce maçı kafamda yaşıyor ve kazandığımı hayal ediyorum. Bunda büyük bir güç olduğuna inanıyorum. Bu tür maçlarda sonuna kadar iyi oynamak zorundasınız. Maçtan önce kendimi dışarıda ne olursa olsun etkilenmemek için motive ettim. Mental denge ve kendine inanmak çok önemli. Kendime burada olmak için bir sebebim olduğu ve karşımdaki sporcudan daha iyi olduğunu söyledim” dedi.

Nadal’ın ensesinde
Avustralya Açık’ı 7 kez kazanmayı başaran tek erkek tenisçi olan 32 yaşındaki Novak Djokovic, Fransa Açık’ı 1, Wimbledon’ı 5 ve ABD Açık’ı 3 kez olmak üzere kariyerindeki 16. grand slam şampiyonluğunu yaşadı. En çok grand slam kazanan erkek tenisçiler sıralamasında Federer 20, Nadal ise 18 şampiyonlukla ilk iki sırada yer alırken Djokovic ise 16 şampiyonlukla takibini sürdürüyor.

Psikolojik üstünlük sürüyor
Üst üste ikinci kez Wimbledon’dan zaferle ayrılan ve 2 milyon 350 bin sterlin (16.9 milyon lira) para ödülünün de sahibi olan Novak Djokovic, elde ettiği galibiyetle Federer’e karşı oynadığı grand slam finallerdeki üstünlüğünü de perçinledi. 2007’de ABD Açık’taki finali kazanan Federer, o günden bu yana oynadığı diğer 4 grand-slam finalinde ise rakibine kaybetti. 2014 Wimbledon finalinde karşılaşan ikiliden Djokovic, rakibini 3-2 mağlup ederek şampiyonluğu ulaştı. Federer ile toplamda 48 maça çıkan 32 yaşındaki Djokovic, elde ettiği son zaferle rakibi karşısında 26. kez galibiyet sevinci yaşadı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler