#Sanakışlayaptırmayacağız

Taksim Dayanışması, Topçu Kışlası’nın önünü açan yargı kararına tepki gösterdi. Sosyal medyada da “Sana kışla yaptırmayacağız” hashtagiyle kampanya başlatıldı.

Yayınlanma: 16.07.2015 - 21:59
Abone Ol google-news

Danıştay 6. Dairesi’nin Gezi Parkı’na Topçu Kışlası projesinin iptal edilmesine dair geçen yıl verdiği kararı oyçokluğuyla kaldırmasının ardından Taksim Dayanışması bileşenleri yargı kararını “zorlama ve ısmarlama” olarak yorumladı. Mimarlar Odası Avukatı Can Atalay Gezi Parkı’nın artık dünyanın koruması altında olduğunun altını çizerek “Kışlayı aklınızdan bile geçirmeyin” dedi.

Karaköy’deki Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi’nde dün düzenlenen basın toplantısında grup adına basın açıklaması yapan Mimarlar Odası ÇED Danışma Kurulu Sekreteri Mücella Yapıcı “Alanında uzman kişiler tarafından düzenlenmiş bir bilirkişi raporu, alanında uzman olmayan kişiler tarafından işlevsizleştirilmeye çalışılmıştır. Niyetinizin farkındayız, aklınızdan dahi geçirmeyin” dedi. Yapıcı şöyle devam etti:

“Danıştay 6. Dairesi’nin dosyada daha önce de görev yapmış olan Başkan Habibe Ünal ve kıdemli üye Ünal Demirci’nin muhalefetlerine ve karşı oylarına rağmen dosyada yeni görev üstlenen Mehmet Gökpınar, Ekrem Özübek ve Ramazan Demir’in oylarıyla verilen bu ‘karar düzeltme’ kararı; iktidarın, kısa vadeli ekonomik çıkarları uğruna neleri göze aldığının ve yargı üzerindeki baskısını nasıl gerçekleştirdiğinin gerçek bir kanıtı niteliğindedir.”

Ağır vebal altındalar Avukat Can Atalay da “Danıştay 6. Dairesi’nin bu yeni üç üyesi çok ağır bir vebal altındadırlar. Hakimlik mesleğinin arkasına gizlenemezler. Bu vebal onları takip edecektir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler