‘Sandık seninle güzel’

'Oyum Güvende’ sandık müşahitlerine eğitim verecek

Yayınlanma: 07.04.2017 - 15:28
Abone Ol google-news

Demokrasi İçin Birlik platforumunun sandık güvenliğini sağlamak amacıyla yürüttüğü “Oyum Güvende” çalışması referanduma giderken oylara sahip çıkmak isteyen yurttaşlara “Sandık Seninle Güzel” başlığı ile müşahitlik eğitimi verecek.

Demokrasi İçin Birlik platformunun “Referandumda verecekleri oyun sandığa en doğru biçimde yansımasını isteyenlere destek olmak” amacıyla kurulan “Oyum Güvende” çalışması Pazar günü eğitim için bir araya geliyor.

Platformun oy güvenliği eğitimi 9 Nisan Pazar günü saat 17.00’de Ankara’da TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Salonu’da düzenlenecek. Buluşmada sandık müşahitliğinin püf noktaları anlatılacak. Eski AİHM yargıcı Rıza Türmen ile Ankara Barosu’nun yürüttüğü “Her Okula Bir Avukat Kampanyası” adına çalışan avukatlar referandum ve sandık güvenliği çalışmalarına ilişkin sunumlar yapacak. Etkinlikte ayrıca Alper Fidaner’ineski 45’likler dinletisi sunulacak.

Platform, oyuna sahip çıkmak isteyen yurttaşları 16 Nisan’a günler kala “oyumguvende.org” sitesi üzerinden sandık kurulu üyeliğine davetediyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler