Sapanca Kırkpınar'da doğa katliamı!

Sapanca Kırkpınar’da inşaatına başlanan teleferik projesi ormanın kalbine hançer gibi saplandı. Kırkpınar Çevre ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Hüsamettin Koçlu, "Halk teleferik projesini istemiyor. Sapanca Belediyesi’nin yalanını ispatladık. Belediye Başkanı Özcan Özen bile mafyaya teslim olmuş durumda. Sapanca Belediyesi kendi sahibi olduğu inşaatı kaçak olarak yürütüyor ve engel olamıyor” diye konuştu.

Yayınlanma: 26.01.2020 - 16:36
Sapanca Kırkpınar'da doğa katliamı!
Abone Ol google-news

Kırkpınar halkı ise 6 aydır doğayı korumak adına direnişlerine devam ediyor. Kırkpınar Çevre ve Doğa Sporları Derneği (KIRÇEV) Başkanı Hüsamettin Koçlu, Sapanca Belediyesi’ne karşı yardım talebinde bulunduklarını belirterek, “Belediye bize, ‘Firma bizi dinlemiyor, siz halk olarak buna engel olun’ cevabını verdi” dedi.

(Hüsamettin Koçlu) 

Kırkpınar halkı istemedikleri teleferik projesine karşı aylardır direnişte. İnşaat alanının yanındaki çadırda nöbet tutarak mücadele eden Kırkpınar halkına, Sapanca Belediyesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi herhangi bir yardım ya da destekte bulunmuyor. KIRÇEV Başkanı Hüsamettin Koçlu, geçen hafta inşaatın çalışma alanı olmayan kısmındaki temelin altına beton atıldığını anlatarak, “Sapanca Belediyesi’ni aradık bize ‘Firma bizi dinlemiyor, siz halk olarak buna engel olun’ dediler. Biz halk olarak engel olacakmışız. Bu projenin sahibi Sapanca Belediyesi ve firma hukuksuz şekilde devam ediyor” dedi.

AKP Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz’un önceden alanı ziyarete geldiğini ve destek verdiğini belirten Koçlu, “Kendisi çadırımızı ziyaret etti ama şu an talep ettiğimiz görüşmeleri kabul etmiyor. Herhangi bir yardımda söz konusu değil. Sıkıntı çok büyük. Sapanca Belediyesi burayı yaptırmak istiyor” diye konuştu.

‘BİZİ OYALIYORLAR’

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile önceden de üç kez görüştüklerini söyleyen Koçlu “Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’yi makamında ziyaret ettik. Ancak gerisi gelmedi. Hiçbir açıklama yapılmıyor. Bizi oyalıyorlar. Halihazırda ağaç kesimi yok. Şu anda mevcut üst istasyonu hazırlıyorlar. Ağaç kesimi mesire alanı yapıldığı zaman başlayacak” dedi.

TEHDİTLER SÜRÜYOR

Zaman zaman tehdit edildiklerini de söyleyen Koçlu, “Arada arabalarıyla çadırın önünden geçiyorlar. Devamlı tahrik halindeler. Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen bile mafyaya teslim olmuş durumda. Sapanca Belediyesi kendi sahibi olduğu inşaatı kaçak olarak yürütüyor ve engel olamıyor” diye konuştu.

"BELEDİYENİN YALANINI İSPATLADIK"

Mesire alanın ve otoparkın ruhsatı olmadığı belirten Koçlu, “Süre uzatımı verilmezse 19 Mart’ta sözleşme bitecek. 5-6 aydır ısrarlar söylüyorduk buranın ruhsatı olmadığını. Özcan Özen, İmar Müdürlüğü, Fen İşleri Daie Başkanlığı’da dahil olmak üzere bize hepsinin ruhsatı olduğuna dair beyanlarda bulundular. Ancak Sapanca Belediyesi’ne bağlı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden talep ettiğimiz belgeye göre, ‘Otopark ve mesire alanlarındaki proje süreçleri devam ettiğinden inşaatlara başlanmamış olup yapı ruhsatları düzenlenmemiştir’ bilgisini edindik. Bu ifade Sapanca Belediyesi’nin yalanının ispatıdır” ifadelerini kullandı.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler