‘Saray’a çıkan CHP’li’ iddialarının ortasındaki isim Muharrem İnce konuştu

CHP’li İnce, “Bu kumpasçılar CHP’nin ayağında bir prangadır. CHP, kendi ayağındaki bu prangayı kırmadığı sürece temiz siyaset yolunda yürümesi imkânsız hale gelecektir” dedi.

Yayınlanma: 25.11.2019 - 02:44
‘Saray’a çıkan CHP’li’ iddialarının ortasındaki isim Muharrem İnce konuştu
Abone Ol google-news

Eski CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın “Saray’a çıkan CHP’li” yazısının ardından isminin ortaya atılmasına yönelik parti genel merkezini suçladı. İnce, “24 Haziran akşamından bu yana bu grup dedikodu üretmeye devam etmektedir. Bu kumpasçılar CHP’nin ayağında bir prangadır. CHP, kendi ayağındaki bu prangayı kırmadığı sürece temiz siyaset yolunda yürümesi imkânsız hale gelecektir. CHP, Türkiye’de temiz siyaset diyorsa önce bu pisliği temizlemelidir” dedi. 

İnce, dün Yalova’nın Elmalı köyündeki baba evinde hakkındaki iddialara ilişkin basın toplantısı düzenledi. CHP Genel Merkezi’nde neden basın toplantısı yapmadığı yönündeki eleştirilere yanıt vererek başlayan İnce, “Genel Başkan 21 Kasım’da FOX TV’de sabah programında ‘Saray’a giden bir CHP’li var. Siz ne diyorsunuz’ yönündeki soruya ‘Şaşırmadım’ yanıtı verince ya gideni biliyor ya da ne yazılacağını dedim. Parti kaosun içine gidecek, partim yara alacak hissi ile aynı gün saat 11.23’te Genel Başkan’a telefon açtım. 14 dakika sonra Genel Başkan bana dönüş yaptı. 8 dakika 19 saniye kendisi ile cep telefonundan konuştum. Burada bir yalan var, partimiz yara alacak, yanınıza geleyim, birlikte görüntü vererek açıklama yapalım dedim. Ve aynı zamanda bu kişinin ben olmadığımı söyledim. Ancak ‘Ben sana haber vereceğim’ demesine karşı bir dönüş olmadı. Onun için buradayım” ifadelerini kullandı. 

‘HİÇ KİMSE GİTMEDİ’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile hiçbir CHP’linin görüşmeye gitmediğini söyleyen İnce, “Derdimiz bu değil, o durum kapandı. Sorun ortada bir tezgâh, komplo var. Bu tezgâhın sorumluları ortaya çıkarılmalı. CHP yönetiminin 82 milyona borcu vardır. ‘Bu parti içi meselemiz, kimseyi ilgilendirmez’ demek doğru değil, yok öyle yağma. CHP, bir şirket ya da aile değil, siyasi partidir. Türkiye’yi dönüştürmeye, geliştirmeye ve yönetmeye talip bir partidir” diye konuştu. Komplonun arkasındaki kişilerin 24 Haziran seçimlerinde kendisine yönelik tavırlarını ortaya koyan kişiler olduğunu kaydeden İnce, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin olduğu akşamdan bu yana bir iftira ve komplo ile karşı karşıyayım. Yok sarhoştu, yok NATO askeri kaçırdı, bunların hepsi CHP Genel Merkezi üretimli. Bunları parti içinde küçük bir grup üretti. Ve dedikodu üretmeye devam ediyorlar. Beni yıpratmak için harcadıkları enerjiyi AKP’ye karşı harcasalar inanın iktidar olacağız. CHP kendi ayağındaki bu prangayı kırmadığı sürece temiz siyaset yolunda yürümesi imkânsız hale gelecektir. CHP, Türkiye’de temiz siyaset diyorsa önce bu pisliği temizlemelidir. Eğer bu komployu, bu tezgâhı ortaya çıkarır, cezalandırır, komployu kuranları partiden atarsak emin olun yeniden şahlanır, arınırız” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkalarında durmadığını kaydeden İnce şunları söyledi: “‘Bu yalandır, ben buna inanmıyorum’ demesi lazımdı. Partinin sözcüsü ağzını açmadı daha. Niye savunmuyorsunuz? Bugün partiyi yönetenler benim ciğerimi dağlıyor. ‘Hiçbir CHP’li bu görüşmeye gitmez’ dememeleri ciğerimi dağlıyor. Hesaplaşmadan helalleşemeyiz. 82 milyonun vicdanına sesleniyorum, ben bunun neresindeyim? 41 yıl sonra yüzde 30 barajını sizce ben aştırmadım mı? Mecbur kaldınız beni aday gösterdiniz. Otobüsüme binmek için torpil yaptırmadınız mı? Yazık günah değil mi? Bu millet bunu görmüyor mu? Bu köyde duvara CHP yazarak başladım siyasete. Partinin her kademesinde bulundum. Düz, yerli, milli, kumpas bilmeyen Muharrem İnce olmaya devam edeceğim.” 

‘CHP BİZE ATATÜRK’ÜN EMANETİDİR’ 

Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olarak görüldüğü, bu nedenle böyle bir planlamanın yapıldığı” yönündeki iddiaların sorulması üzerine “Bu bir komplo teorisidir. Buna inanmam ben. İngiltere’ye kadar gitmeye gerek yok. İmamoğlu ile hiç böyle bir bağlantı kurmadım. ‘Muharrem İnce Saray’a gitti’ gibi bir komplo ile aynıdır” yanıtını verdi. İstifa edip etmeyeceğinin sorulması üzerine ise İnce, “Bana bir daha bu soruyu sormayın. CHP bir yaşam biçimidir. Yok böyle bir şey. CHP, İçişleri Bakanlığı’na dilekçe verilerek kurulan bir parti değil, Atatürk’ün bana emanetidir” dedi. Komplo iddiaları arasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun bulunup bulunmadığının sorulması üzerine de İnce, “Ben böyle bir cümle etmem. Bunu söylemem. Tekrar Genel Başkanıma çağrıda bulunuyorum. Partinin aleyhine miting yapanlar mı benim partililiğimi sorgulayacak? Onların haddi değil, ama Genel Başkan’la oturup bu kumpası çözmemiz lazım” diye konuştu. Parti içinde “çete” olduğu iddia edilen kişilerin kim olduğunun sorulması üzerine ise İnce, “Onlar kendilerini çok iyi bilirler. Mesela aynı teknede yazın tatil yapmışlardır. CHP ruhuna sahip olmayanları kastettim. 24 Haziran akşamı sarhoştu diyenlerle aynı kişiler” dedi.

‘KOMPLOYU KURANLARI KURULTAYDA AÇIKLAYACAĞIM’

Yalova’da düzenlediği basın toplantısının ardından dün akşam televizyonda canlı yayında da konuşan Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na partilisini korumadığı için kızgın olduğunu söyledi. İnce, “CHP’den biri gitmişse (Saray’a) zekâsından şüphe ederim. Genel Başkan biliyorsa bu ismi açıklamalıdır. Komployu kuranların birçoğunu biliyorum. Kurultayda bunları açıklayacağım” dedi. Bugün kendisine iftira atanların yarın Kılıçdaroğlu’na da atabileceğini söyleyen İnce, “Erdoğan, CHP için MİT’i kullanıyor mu? Tabii kullanıyor. Özel hayatımızdan tutun telefonlarımıza kadar. Burada Sayın Kılıçdaroğlu ile beraber mağduruz. Ben daha çok mağdurum” diye konuştu. Yargıya başvuracağını söyleyen İnce, “Yalan haberler yapılacak, Türkiye ekonomiyi, Suriye’yi konuşmayacak. Bir yalan haberi konuşacak. Bu burada kalmayacak” dedi. 

ATİLLA: ASLA AÇIKLAMAM

Öte yandan tartışma yaratan iddianın kaynağı olduğu açıklanan gazeteci Talat Atilla, dün akşam Twitter hesabından paylaştığı mesajda, haberi kendisinin yapması gerektiğini ve asla haber kaynağını açıklamayacağını belirtti. Atilla, “Kılıçdaroğlu’nun kendisini ve partisini yıpratmamak için kamuoyuna açıklama zorunluluğu var. Ve mutlaka açıklayacağından da şüphem yok” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler