Saray’dan Ensar’a imam desteği!

Sarayın imamı Ensar’da ‘Kuran Ziyafeti’ verecek

Yayınlanma: 30.03.2016 - 10:32
Abone Ol google-news

 

 

Karaman’da 10 çocuğun cinsel istismara uğraması skandalı ile gündemden düşmeyen Ensar Vakfı ile ilgili her gün bir destek açıklaması yaparken, sessizliğini koruyan Cumhurbaşkanlığı da "manevi" bir adım için hazırlık yapıyor.

Sarayda açılan Millet Camisi’nin imam hatibi Hafız Mehmet Bilir, Ensar Vakfının Marmaris Şubesi’nde Kuran Ziyafeti verecek.

Hükümet yetkilileri, Karaman skandalı ile ilgili olarak Ensar Vakfı’nın savunan konuşmalar yapmayı sürdürürken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Saray’ın sessizliği dikkat çekti. Bakanlar Kurulu üyelerinin savunmalarının ardından son olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Bir sapık üzerinden rant devşirmeye çalışanlar var. Bu da ayrı bir çocuk istismarı. Davası insan yetiştirmek olan bir vakfı karalamak da ayrı bir ayıp. Paralel yapı öncülüğünde kirli bir algı siyaseti yürütülüyor. Biz Ensar Vakfı’nın hizmetlerine şahitlik ediyoruz. Bunu siyaset konusu yapmayalım” dedi ama Ensar Vakfı’nın genel kurul toplantılarını kaçırmayan Erdoğan’dan bir açıklama gelmedi.

Saray Camisi’nden imam

Cumhurbaşkanlığı, Ensar Vakfı’nın bir etkinliğine Saray’ın imamını göndermeye karar verdi. Ensar Vakfı’nın 2 Nisan günü Marmaris’teki Turban Otel’de “Kuran Ziyafeti” düzenleyeceği öğrenildi. Ziyafeti verecek ismin ise Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın içinde açılan ve Erdoğan’ın adına “Millet Camisi” dediği caminin imamı Hafız Mehmet Bilir olduğu belirtildi. Bilir’in eski Beykoz Riva Camisi’nin imamı olduğu, 2010 yılında Moskova’da, 2014 yılında ise Malezya’da düzenlenen Kuranı Kerim okuma yarışmasında dünya ikincisi olduğu dile getirildi.

Milli Eğitim de organizatör

Ensar Vakfı’nın “Ziyafet”ini düzenleyen kurumlar arasında Marmaris Müftülü’nün yanı sıra Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de olması dikkat çekti. “Ziyafet”e tüm öğrencilerle birlikte tüm halkın davetli olduğu ifade edildi.

Marmaris’ten AKP’li savunması

AKP Muğla Milletvekili Nihat Öztürk de sözkonusu Marmaris Şubesi’nin önünde Ensar Vakfı’nı savunan bir açıklama yapmıştı. Öztürk, “Biz inadına Ensar Vakfı’na destek olmaya devam edeceğiz. Benim de 13 yaşında bir kızım var ve gönderiyorum. Çocuklarımızın buralarda dini eğitim almalarına biz destek vereceğiz” demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler