Savulun, bir başka Bush geliyor...

Amerikan siyasetindeki “en başarılı siyasi hanedanlık” kabul edilen Bush ailesi yeni başkan çıkarmak için kolları sıvadı.

Yayınlanma: 14.12.2014 - 12:26
Abone Ol google-news

CIA’nın 11 Eylül 2001 saldırıları sonrası terör zanlılarına uyguladığı korkunç işkencelerle ilgili Senato raporu yüzünden dönemin başkanı George W. Bush yaylım ateşi altındayken, kardeşi Jeb Bush 2016 seçimlerinde başkan adayı olacağına dair çok güçlü sinyaller veriyor.

61 yaşındaki eski Florida Valisi’nin baş stratejisti Mike Murphy, Cumhuriyetçi kampanya çalışanlarına diğer adayların kamplarına yazılmamalarını söylüyor. Bazı üst düzey Cumhuriyetçiler, Jeb’le   konuşmaları sonucu adaylığından emin. 8 yıldır kamu görevi yapmayan Jeb, en “kirli” finans   şirketlerinden Lehman Brothers, Barclays ve özel sermaye şirketlerinde çalışmıştı. Aile serveti  eklenince, muazzam bir serveti ve derin iş ilişkileri var. Kampanyasını resmen başlatmadan bunların  bazısından çıkmaya çalışıyor. Jeb’e yakın isimlerden biri, WPost’un “Aday olmaması için sebep  görüyor musunuz” sorusunu “Böyle bir sebep bilmiyorum” diye yanıtladı.

Jeb’in, bir diğer siyasi hanedanlığın temsilcisi olan ve Demokrat Parti’nin adayı olması beklenen  Hillary Rodham Clinton’ın kendi hakkında neleri araştıracağı ve aleyhine neleri kullanacağına dair fikir  edinmeden adaylığını duyurmayacağı belirtildi. Jeb, bu yüzden muhalefet gözüyle kendi üzerinde  araştırma yaptırıyor. Nitekim Bloomberg Businessweek, “Jeb Bush’un Mitt Romney sorunu var”  başlıklı haberinde, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun elindeki belgelere göre, Jeb’in BH  Global Aviation adlı şirketin başkanı olduğunu duyurdu. Bu şirket eylülde büyük kısmı yabancı  yatırımcılardan gelen 61 milyon dolar toplamış.

Ailesi artık destekliyor

Jeb, 1 ay içinde adaylığını açıklarsa, rakipleri üzerinde baskı kurup kararlarını acilen vermeye  zorlayacak. Hillary, kampanyası için baharı beklediğinin sinyalini vermişti. Ama Cumhuriyetçi  cephede potansiyel 12 aday adayı var ve bağış toplamak için şimdiden kıran kırana rekabet  olduğundan, Jeb için baharı beklemek riskli.

Bir diz ameliyatı sonrası fiziksel egzersizlere başlayıp 7.5 kilo kaybeden Jeb’e adaylık için Bush  ailesinin eskiden karşı çıkarken şimdi destek verdiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler