Sebepsiz cinayet

Azadiya Welat çalışanı Kadri Bağdu cinayetinde 2.5 aydır ilerleme sağlanamadı. Emniyet, ‘failleri bulamadık’ derken Bağdu ailesinin avukatı Bek, “Siyasi bir cinayet, faili meçhul bırakılmak isteniyor” dedi.

Yayınlanma: 01.01.2015 - 20:48
Abone Ol google-news

Adana’da 14 Ekim’de silahlı saldırı sonucu öldürülen Azadiya Welat çalışanı Kadri Bağdu cinayetinin failleri 2.5 aydır bulunamıyor. Emniyet faillere ilişkin bir sonuca ulaşamadığına dair fezlekeyi savcılığa sundu. Bağdu ailesinin avukatı Tugay Bek, “Öğrenci, ‘Hırsız’ diye bağırınca, emekçi hakkını aramak isteyince tutuklanıyor. Siyasi bir cinayet, adli bir vaka gibi işlem yapılarak faili meçhule götürülmek isteniyor” dedi.

Azadiye Welat gazetesini dağıtırken uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Kadri Bağdu ile emniyet soruşturmasını tamamladı. Olaya ilişkin bölgedeki mobese ve işyerlerinin güvenlik kameralarını inceleyen Adana Emniyeti, cinayete ilişkin bir fail ve ipucuna rastlanmadığına dair fezleke sundu. Görüntü kayıtlarının içerisinde birtakım açılamayan hard disklerin olduğunu vurgulayan avukat Tugay Bek, açılamayan hard disklerin Ankara kriminal laboratuvarına gönderildiğini ifade etti. Bek,
“bu kayıtlar cinayetin işlendiği yere yakın bir noktadaki kayıtlar, bu nedenle bu kayıtların açılması durumunda bir failin ortaya çıkabileceği ihtimali var” dedi.

Bağdu cinayetinin faili meçhul bırakılmak istendiğini vurgulayan Bek, “Aradan geçen 2.5 aylık süreçte Emniyet bize göre başlanan noktadan bir adım ilerlememiş durumda. Emniyet’in, İçişleri Bakanlığı’nın çözülmesini istediği benzer dosyaları birkaç gün içerisinde çözdüğünü gördük biliyoruz. Bu bize devletin, iktidarın muhaliflere yönelik bakış açısını gösteriyor. Öğrenci ‘Hırsız’ dediğinde, emekçi hakkını aradığında polis şiddetiyle karşılaşıyor, gözaltına alınıyor, hatta tutuklanıyor. Muhaliflere karşı işlenen fiillerde ise böyle bir çabanın içerisine girilmediğini görüyoruz” diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler