Seksi klibe yaş sınırı

Ebevynler rahat bir nefes alacak! Çocukların sıklıkla kullandığı sosyal içerik siteleri Youtube ve Vevo’da gösterilen ‘seksi’ müzik kliplerine yaş sınırlaması geliyor.

Yayınlanma: 26.03.2015 - 22:39
Abone Ol google-news

Küçük çocukların da ulaşabildiği youtube ve vevo gibi gibi sosyal paylaşım platformlarında özellikle pop müzik videolarına yaş sınırlaması getiriliyor. İngiliz Film Klasifikasyon Meclisi (BBFC), özellikle Rihanna ve Miley Cyrus gibi pop müzik şarkıcılarının video kliplerinde kullanıdığı ‘seks’ temasının çocuklar için uygunsuz olduğunu, bu yüzden bu mecralara yüklenen kliplere, içeriklerine göre ‘12, 15 veya 18 yaş için uygundur’ ibarelerinin kullanılması için girişimlerde bulundu.

Yüksek ‘cinsel’ içerik

 İngiltere’de kullanılmaya başlanacak ilk ‘yaş sınırlaması’ ibarelerinin, global platformların diğer ülke ön yüzlerinde gözüküp, gözükmeyeceği henüz netlik kazanmasa da youtube ve vevo’nun yaş ibarelerini global olarak kullanacağı düşünülüyor. BBFC’nin ilk adımda üç dev plak şirketi Sony, Universal ve Warners ile yaptığı ‘seksi içerik yaş sınırlamasında ‘18 yaş altı için uygun değildir’ işaretini Gri’nin 50 Tonu filminin müziği de olan Ellie Goulding’in ‘Love me Like You Do’ şarkısının klibi aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler