Selülite karşı savaş zamanı

Daha çok kentli kadının sorunudur selülit. Hareketsizlik, düzensiz beslenme, stres, alkol ve sigara en büyük tetikleyicisidir. Oysa yaşam tarzındaki birkaç küçük değişiklik ve biraz da kozmetik destekle bu estetik sorunu çok rahat aşılabilir.

Yayınlanma: 28.03.2009 - 08:15
Abone Ol google-news

Selülitle sorunu olmayan kadın yok gibi. Sağlıksız ve düzensiz beslenme, hareketsizlik ve stres vücudu deforme eden nedenlerin başında geliyor. Selülit görünümünü azaltmak için estetik yöntemler bir yana, en önemisi nasıl beslendiğiniz, ne kadar hareket ettiğiniz ve bunlara destek olacak yeni teknolojilerle üretilmiş kozmetik bakım kremleri. Vichy ürün müdürü Barbaros Budak ve Biotherm ürün müdürü Menekşe Yüksel’e selülitten kurtulmanın kozmetik tüyolarını danıştık.

 

Selülit nedir?

Selülit, günümüzde kadınlarda en sık rastlanan estetik sorunlardan biridir ve kilolu ya da zayıf demeden her kadında ortaya çıkabilir. Derinin alt tabakasında, yağ dokunun hemen çevresinde ödemler oluşmasıyla meydana gelir ve genellikle bacak, basenler ve bel çevresinde portakal kabuğu görünümünde belirtilerle ortaya çıkar. Vücutta selülit oluşumu vücudun yapısı, beslenme ve yaşama şekline göre değişiklik gösteriyor.

 

Selülitin oluşma nedenleri neler?

Selülitin başlıca nedenleri; genetik özellikler, hormon ve dolaşım düzensizlikleri, stres, fazla alkol ve sigara tüketimi ve egzersiz eksikliği.

 

Selülitin önüne geçmek için neler yapabiliriz?

Dengeli beslenme ve egzersiz selülitle savaşta en önemli silahlar. Özellikle yürüyüş, yüzme ve jimnastik gibi dolaşımı hızlandırıcı sporlar yaparken aynı zamanda un, şeker, yağ, çikolata ve alkol tüketiminin en aza indirilmesi gerekir. Ayrıca stresten kaçınmakta fayda var. Çünkü stresli anlarda, vücut savunma sistemi harekete geçer ve bazı hormonlar normalden fazla salgılanmaya başlar. Vücudun su toplama oranının artmasıyla, selülitlere zemin hazırlanmış olur.

 

Kozmetik ürünleri selülitlerin giderilmesinde ne kadar etkili?

Son yıllarda yapılan araştırmalar göstermiştir ki kozmetik ürünler, egzersiz ve düzenli bir beslenme ile birlikte uygulandıklarında çok iyi sonuçlar elde edilebiliyor. Selülit kremlerinin en önemli noktası selüliti önleyici özelliğe sahip olmasıdır; vücuttaki kan dolaşımını hızlandırarak yeni oluşmuş ve oluşabilecek selülitlerin yerleşmesini engeller, aynı zamanda yerleşmiş selülitlerin görüntüsünde gözle görülür düzelmeler sağlar. Bu durum kremlerin içerisindeki etken maddelere bağlı olarak da farklılık gösterir.

 

Selülit kremleri nasıl sürülmelidir?

Selülit kremlerinin ayak bileklerinden bele doğru yukarı doğru masajla (masaj kan dolaşımı açısından çok önemli) sabah akşam uygulanması gerekmektedir. Erken müdahele her konuda olduğu gibi bu konuda da çok büyük önem taşır, dolayısıyla kremleri kullanmaya mart-nisan aylarında başlamak en doğru seçim olacaktır; haziran etkili sonuçlar için biraz geç bir zaman olabilir. Selülit kremleri kalçalara, uyluk bölgelerine ve basenlere daha yoğun uygulanır. Selülit kreminden mucize beklemek yerine istikrarlı kullanım gerekiyor. Yaz yaklaşırken de kullanılacak nemlendirici ve sıkılaştırıcı kremlerle en etkili sonuca ulaşmak için egzersiz yapmak şart.

 

Kadınlar selülit kremlerini nasıl seçmeli?

Selülit kremi seçiminde dermatolojik kontroller altında yapılan testler ve etkinliği kanıtlanmış güvenilir markaların kremlerini seçmek çok önemli. Ayrıca kremin cilde sürüldüğünde emilebilmesi ve yapışkan olmaması da kullanıcı rahatlığı açısından gerekli.

 

Yaz yaklaşırken vücudu sıkılaştırmak ve nemlendirmek için neler yapmalıyız?

Sıkılaşmak ve incelmek konusunun haricinde özellikle kış aylarından çıkacağımız şu dönemlerde vücudun soğuktan yıpranmasıyla birlikte vücuda enerji verecek ve nemlendirecek bakımlar yapmak gerekiyor. Nasıl vücut yazdan kışa dönerken ekstra bir bakım istiyorsa aynı şekilde kıştan bahara dönerken de toparlanması gerekiyor. Her gün yapacağınız yarım saatlik yürüyüşler, alkol ve sigara kullanımını azaltmak, küçük porsiyonlarla sık sık yiyerek metabolizmayı sürekli çalıştırabilir, sıkılaştırıcı ve selülit giderici bakım kremleriyle vücudumuzu sıkılaştırabiliriz. Ayrıca cilde uygun ve kaliteli bir nemlendirici ile cildin ihtiyacı olan nem dengesini koruyarak yaza mükemmel bir ciltle girebiliriz.

 

Beslenmenin önemi nedir?

Selüliti engelleme aşamasında dengeli ve sağlıklı beslenmek şart. Yaza girerken, kalori ve yağ oranı yüksek gıdalardan uzak durmalı, tuz ve şeker tüketimi azaltılmalı. Özellikle bünyedeki toksik maddeleri ve fazla suyu atmak için öncelikle bol su tüketmek, beyaz ve kırmızı turp, maydanoz, kereviz, çilek ve pilav yemek, tuz, şeker, alkol, sigara, koyu çay, kahve, çikolata, kızartma ve undan uzak durmak gerekiyor.

 

Nemlendirme ihmal edilmemeli

Rutin duşla birlikte haftada en az iki kez vücudunuzu bir vücut arındırıcısı (peeling) ile ölü hücrelerden arındırın. Arındırıcı ürünü, önce parmaklarınızla, daha sonrada kıl bir eldiven ile hafifçe bastırarak ve aşağıdan yukarıya doğru küçük dairesel hareketler yaparak uygulayın. Duşta çok sıcak suyla yıkanmayın. Soğuk ya da ılık su kan dolaşımını hızlandıracağı için daha faydalıdır. Duştan sonra mutlaka cildinize nemlendirici uygulayın. Hatta bu işlemi hafif nemli olan cildinize yaparsanız nemin cildinizin üst katmanlarına hapsedilmesini de sağlayabilirsiniz.

 

Profesyonel çözümler

Vichy: Lipo Metric ürünüyle selülit giderme, sıkılaştırma ve incelme konusunda iddialı olan Vichy, selülit konusunda ameliyatsız bir seçenek sunuyor. Lipo Metric ürünüyle birlikte kullanılan Lipo Masseur masaj aleti profesyonel inceltme tekniklerinden yararlanarak cilde masaj yapar, cildi yoğurur, canlandırır ve bu şekilde su atılımını sağlar.

Lancome: Sculpturale’in hızlı soğutucu formülü cilt sıcaklık derecesini 32°C’ye kadar indirip, içeriğindeki kafein, yağ rezervlerini harekete geçiriyor. Kan dolaşımını hızlandıran formülüyle Cryo-drainer™ kompleks hücre arındırıcısı gibi hareket ederek, depo bölgelerindeki
bloklanmayı engeller, toksinleri ve su atımını hızlandırıyor.

Biotherm: Celluli Laser Biofibrine, selülitlerin yarattığı portakal kabuğu görünümünü düzeltimeyi ve yağ yakıcı aktif bileşenlerle (kafeinginkgo-kola cevizi) vücut hatlarının yeniden şekillenmesini desteklemeyi vaat ediyor.

Clarins: İçeriğindeki mavi kantaron, sardunya, baccharis gibi maddelerle, su ve yağ fazlalıklarının atılması, kan dolaşımının güçlenmesine, sıkılaşma ve gerginlik vaat eden HD Lift Minceur, yağ parçalayıcı özelliğe sahip.

Skeyndor: Markanın Body Shaping Short adıyla bulabileceğiniz ürünleri, ısı artışı ve mikromasaj ile kan dolaşımını artırarak selülitleri azaltıp vücuda doğal şeklini geri kazandırmayı vaat ediyor.

Avon: Vücut için gündüz ve gece adımlarıyla kullanılan Solutions gündüz losyonu ve yenileyici gece losyonuyla selülit görünümüne karşı hücresel metabolizmayı hızlandırmaya ve vücuttaki yağ depolanmasını kontrol etmeye yardımcı oluyor. Gece boyunca ise, cilt yapısını güçlendirirken, selülit görünümünün azalmasına yardımcı oluyor.

The Soap Story: El yapımı sabunlar, doğal içerikli vücut bakım ürünleriyle Türkiye’ye yeni gelen The Soap Story, bitkisel shea yağı içeren vücut yağı ve akdeniz tuzu içeren peelingiyle cildi yumuşatıyor.

Skincode: Hücresel Vücut Sıkılaştırıcı Köpük, içeriğindeki dermosenta (bitkisel plasenta) ile vücudun sarkmış ve deforme olmuş bölgelerinde ölü hücre tabakasının atılmasını sağlayarak yeni hücre yenilenmesini artırmayı vaat ediyor. Formülündeki tatlı badem yağı, E vitamini, gliserin ve kafein, nemlendirme, hücresel onarma, sıkılaştırma ve portakal kabuğu görünümünde azalma için çalışıyor.

Nestidante: Eski İtalyan sabun yapımı geleneklerine bağlı kalarak kazanlarda üretilen ve içeriğindeki kiraz çiçeği, sardunya özleriyle sıkılaştırma etkisi bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon