Selvi Hanım’dan sözcüye: Cumhurbaşkanı niye bu kadar kırıcı?

Selvi Kılıçdaroğlu, karşılaştığı Erdoğan’ın sözcüsü Kalın’a sitemde bulunmuş.

Yayınlanma: 29.05.2015 - 21:35
Abone Ol google-news

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Aydın mitingini izleme daveti aldığımızda, uçakta eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun da olacağını öğrendik. Kalkış öncesi sohbet olanağı bulduğumuz Selvi Hanım, gözlem ve düşüncelerini, her zamanki içten tutumuyla paylaştı.

Seçim havası? 2011’e kıyasla CHP’ye ilginin belirgin biçimde arttığını ancak memleketi Tunceli’de tanık olduğu atmosfere canının yandığını söylüyor.

Tunceli’de baskı

CHP’ye oy vereceklere, HDP’li olduğunu söyleyenlerden açık baskı yapıldığını gözlemlemiş Selvi Hanım: “Küçücük yer. Akrabalar bile birbirinden çekinir hale gelmiş. Keşke böyle olmasa” diyor.

Aydın’dan bir gün önce CHP 1. sıra adayı Gonca Aytaş’a destek vermek için Erzurum’a giden Selvi Hanım, bir ara Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile karşılaşmış. “Tutmadım içimde vallahi” diyen Selvi Hanım, Kalın’a, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın neden bu kadar sert konuştuğunu sormuş. Kalın, “Sayın Cumhurbaşkanımızın genel üslubu böyle” deyince, “Ama çok kırıcı oluyor, incitiyor. İyi yapmıyorlar” diye üstelemiş Selvi Hanım.

AKP hırçınlaşıyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu, AKP’nin zemin kaybettikçe hırçınlaştığını söylüyor. “Bunu hem Davutoğlu hem de Erdoğan’ın söylemlerinde görmek mümkün” diyen CHP lideri, “Ama Başbakan, kitabını okumadım diye her türlü hakareti yaptı. Ben onun kitabını okumak zorunda değilim ki. Gerginlikten artık vatandaş bıktı. Siz ne yapacaksınız diye soruyor. Biz de neyi nasıl yapacağımızı anlatıyoruz.”

Kuruşun hesabı

“Sırtlarında yumurta küfesi yok ki” eleştirisinin anımsatılması üzerine, “Hiç öyle değil efendim. Her projede, her kuruşun hesabını yaptık” diyerek ekliyor: “Bizimle aynı dünya görüşünü paylaşmayan insanları da çağırdık. Dünyanın en önemli finans kuruluşlarında çalışan Türkler sadece projelerimiz için geldi, tartıştık. Hiçbir tereddüt yok. Hiçbir iktisatçı, altını çiziyorum, bizim projelere uygulanamaz demedi.”

İktidarın, 1500 TL asgari ücret vaadi için “yapılamaz” demek yerine işverenleri kışkırttığını söyleyen CHP lideri, “Daha vergi almayacağımızı bilmiyor. Programı okumamışlar” diyor.

Saray çok etkiledi

“CHP artık proje üreten, halkın sorunlarına eğilen bir parti” diyen Kılıçdaroğlu, kamu harcamaları ve örtülü ödenek konusunda şu değerlendirmeyi yapıyor: “Saray, düşündüklerinden çok daha fazla, tabanlarında olumsuz etki yaptı. Şimdi Diyanet’i de kendi alanına çekmeye, israfı Diyanet üzerinden meşrulaştırmaya çalışıyor”

İcra makamı olmaması nedeniyle Cumhurbaşkanı’nın örtülü ödenek kullanamayacağını yineleyen CHP lideri, sürdürüyor: “İki başlı bir yapı çıktı ortaya. Cumhurbaşkanı örtülü ödenek kullanacak. Ama nereye kullanıldığından Davutoğlu’nun haberi olmayacak. Hele Davutoğlu’nun bu soruyu sorma cesareti de yok. Cumhurbaşkanı elinin tersiyle iter. Devletin sırlarını birleştiren değil ayrıştıran bir yapı ortaya çıkıyor. Davutoğlu’nun sırları ayrı, Erdoğan’ın sırları ayrı. Ya aynı amaçla aynı yere iki kez para verilirse ne olacak? Orada bir devlet olmaz artık.”

Suriyeli yeraltı

CHP lideri, yaşanan ağır sorunlar nedeniyle yakın bir gelecekte yeraltı dünyasında etkili bir Suriyeli grup çıkacağını söylerken Selvi Hanım giriyor araya ve Adana başta olmak üzere Güney illerinde yaşamaya çalışan çocuk yaşta Suriyeli genç kızların, kadınların “resmen satıldığını”; durumun çok trajik olduğunu söylüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon