Sen misin gazeteye cezaevi yasağı yazan

“Bu cezaevinde renkler bile yasak” başlığıyla mektubunu haberleştirdiğimiz mahkûmlar sürgün edildi. İzmir 2 No’lu F Tipi Hapishanesi’nden mektup gönderen Ozan Oğuz adlı mahkûm ve arkadaşları Silivri 2 No’lu L Tipi Hapishanesi’ne yollandı.

Yayınlanma: 02.08.2015 - 00:14
Abone Ol google-news

Geçen 4 Temmuz günü “Bu cezaevinde renkler bile yasak” başlığıyla mektubunu haberleştirdiğimiz mahkûmlar sürgün edildi. İzmir 2 No’lu F Tipi Hapishanesi’nden mektup yollayan Ozan Oğuz adlı mahkûm, sadece kitapların değil kırtasiye ürünleri ile enstrümanların da sınırlandırıldığını hatta renklerin bile yasaklandığını söylemiş, biz de konuyu haberleştirmiştik. Haberin ardından da CHP’nin Malatya Milletvekili Veli Ağbaba konuyu Meclis gündemine taşımıştı. Bu gelişmelerin ardından Ozan Oğuz’un hapishane arkadaşlarından Berk Ercan, Silivri 2 No’lu L Tipi Hapishanesi’ne sürgün edildiklerini ve “tecrit, baskı ve kişisizlikleştirme çabalarının” devam ettiğini belirtti.

 

‘Revire çıkamıyoruz’

Hapishanede birçok sorunla karşılaştıklarını belirten Ercan, şu günlerde asıl sorunlarının hastane ve revir olduğunu ifade etti. Ercan, mektubunda şu ifadelere yer veriyor: “12 Eylülcülerin ‘Asmayıp da besleyecek miyiz’ fetvaları anlaşılan hâlâ birilerinin kulaklarında çınlıyor... Çeşitli rahatsızlıklarımız üzerine revire çıkmak için defalarca dilekçe verdik. Ama hiçbirine karşılık alamadık. İdare, doktor yüzünü görebilmemiz için ölmemizi bekliyor. Gardiyanlara neden revire çıkarılmadığımızı sorduğumuzda ise ‘Burada bin beş yüz kişi kalıyor’ cevabını alıyoruz.” Yeterli sayıda personel ve doktor bulunmadığını belirten Ercan, “Zaten havalandırması olmayan hücrelerde kalıyoruz, üzerine bir de böylesi konularda sorun yaşarsak buradan tabutlarımız çıkar” diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler