Sen misin villalara itiraz eden

Başbakan Erdoğan’ın ailesi için Urla’da yapılan villaların arazi imarına sıcak bakmayan müdür görevden alındı.

Yayınlanma: 05.02.2014 - 09:23
Abone Ol google-news



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a armağan edildiği ileri sürülen Urla’daki villaların özel izinle imara açılmasına sıcak bakmadığı belirtilen İzmir sÇevre ve Şehircilik İl Müdürü Fethi Şahinoğlu, 6 ay önce geldiği görevinden alındı.

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fethi Şahinoğlu, Başbakan Erdoğan’a armağan edildiği ileri sürülen Urla Zeytineli’ndeki villaların yapımına olanak sağlamak için sit derecelerinin düşürülmesiyle ilgili geçen günlerde savcılık tarafından hazırlanan ve internete de düşen fezlekeyle gündeme gelmişti. Sosyal medyada yayımlanan kayıtlarda Şahinoğlu’nun, Başbakanlık’tan, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’la Urla kaymakamı aracılığıyla gelen talimatlara karşın, bölgenin özel izinlerle imara açılmasına sıcak bakmadığı, risk almak istemediği ortaya çıkmıştı.

Kayıtlara göre Şahinoğlu, konunun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nca alınacak sit yönetmeliği değişikliği kararıyla çözülebileceğini iletmişti. Savcılık tarafından hazırlanan fezlekede ise, çevre ve şehircilik il müdürlüğü tarafından İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na gönderilen yazının ve üniversite hocalarından rüşvet karşılığı alınan raporların ardından, koyun sit derecesinin düşürüldüğü belirtilmişti. Ancak 6 ay önce Ata Erpolat’ın Gaziantep’e gönderilmesinden sonra Kayseri’den İzmir Çevre ve İl Müdürlüğü’ne getirilen Şahinoğlu, dün görevinden alındı. Şahinoğlu’nun yerine Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sadettin Varan geldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon