Şenol Güneş, final bileti sonrası futbolumuzu revize etmek istiyor

Futbolda milli günler başladı. Geçen mart ayında Şenol Güneş’le yola çıkıp, uzun yıllar sonra ilk kez son iki maça grup lideri olarak giren A Milli Futbol Takımımız, “okyanusu geçip derede boğulmamak” için işi sıkı tutuyor.

Yayınlanma: 13.11.2019 - 11:01
Abone Ol google-news

Özellikle de teknik direktör Şenol Güneş. Çünkü biliyor ki, en ufak bir hata, istenmeyen sonuçlara neden olabilir. O yüzden, hayatı, “uzun vadeli planlarla” geçen Güneş, şu an 14 Kasım’la 17 Kasım arasındaki “dar zaman dilimi” için kafa yoruyor. Biliyor ki, iç sahadaki İzlanda galibiyeti “final”, deplasmandaki Andorra zaferi ise “grup liderliği” anlamını taşıyor Türkiye için.

Ve Türkiye, ülkece 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın finallerini aldıktan sonra Şenol Güneş bu kez, Türk futbolunun sistemsel sorunları için sıvayacak kollarını. Çünkü, altyapılardan tutun, yabancı kuralına, lig organizasyonundan kupa statüsüne kadar pek çok konuda yenilenmeye, revizyona gereksinim var. Ve Milli Takım teknik direktörü olarak da, Süper Lig’de çalışan, çalışmayan her antrenörün görüşünü alıp, en doğru ihtiyaçları belirlemek istiyor. Sonrasında ise planlı, programlı biçimde 2022 Dünya Kupası hedefi var ünlü teknik adamın not defterinde. Şenol Güneş, takımdaki havanın bozulmaması adına geleceği öteleyip İzlanda ve Andorra maçlarının önceliğini defalarca söylüyor her yerde.

Biz gazetecilere, futbolculara, ülkeye: “Kendimize inanıyoruz ama maçları da önemsiyoruz. Tüm maçlara aynı ciddiyetle çıktık, yarınki maç bizim için son final olacak. Rakibimiz de ciddi bir şekilde dirençli oynayacaktır, en az onlar kadar isteyeceğimizi biliyoruz.

Bizi orada yenen bir takımı yenerek, kazanarak gruptan çıkmak istiyoruz” diyor. Final sonrası ise çok fazla ayrıntıya girmese de ülke futbolunun sorunlarına ortak çözüm bulacaklarını ifade ediyor Şenol Güneş:

“Burada görev yapan benden önce birçok antrenör oldu. Onlarla da birlikte olup Türk futbolunu nasıl dizayn ederiz diye konuşmamız gerekiyor. Yapacağız inşallah. Tüm unsurları içine alırsak, ilkeleri, prensipleri ortaya koyduğumuzda o kadar kolay olur ki. Bana herkesin verdiği görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Aldığınız unvanlar, makamlar sizi bozmamalı, sürdürülebilir olmalı."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler