Şerafettin Atalay mezarı başında anıldı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Yönetim Kurulu 1. Yedek Üyesi ve Amasya İl Başkanı Şerafettin Atalay, mezarı başında anıldı. Anma etkinliğine ailesi, sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra Atalay’ın yakınları ve arkadaşları katıldı.

Yayınlanma: 28.01.2021 - 06:00
Şerafettin Atalay mezarı başında anıldı
Abone Ol google-news

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Yönetim Kurulu 1. Yedek Üyesi ve Amasya İl Başkanı Şerafettin Atalay 27 Ocak 1971’de Amasya’da evinin önünde katledilişinin 50’ci yıl dönümü nedeniyle Memüdede Mezarlığındaki mezarı başında anıldı.

Anma etkinliğine  sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra Atalay’ın yakınları ve arkadaşları katıldı. Ailesi adına konuşan  Şerafettin Atalay’ın ismini taşıyan yeğeni avukat Şerafettin Can Atalay, “Ama bugün yaptığımız yarım asır ötesinden gelen anmanın yalnızca bir anma değil, bir sorumluluk. Bu ülkenin iyiliği için mücadele edenlere karşı bir sorumluluk, onların uğradığı zulme karşı ses yükseltmek için bir sorumluluk, ülkemizin aynı dertleri, sıkıntıları yaşamaması için bir sorumluluk, ülkemizin iyiliği için çabalarımızı devam etmek için bir sorumluluk. Burada her yıl anılarımızı, güzel bir dünyaya olan özlemimizi paylaşıyor aynı zamanda sorumluluğumuz gereği uyarılarda, hatırlatmalarda bulunmaya çalışıyoruz. Bizler Şerafettin Atalay’ın 50 yıl önceki düşünceleri ne ise aynı konumdayız. Aynen ülkemizde eşit ve özgür olması için bir davanın takipçileriyiz” dedi. 

ATALAY KİMDİR? 

Şerafettin Atalay, 1938’de Amasya’da doğdu. 1965 yılında Amasya’da TİP yönetimini oluşturdu ve katledildiği 27 Ocak 1971 yılına kadar TİP il başkanlığını yaptı. Sürekli tehditler alan Atalay, 1969’da bombalı,  1970’de ise silahlı saldırıdan şans eseri kurtuldu.  Cinayetten önce evine “artık sıra sende” diye bir not bırakılan Atalay emniyete başvurarak şikayetçi oldu. Ancak Atalay, 27 Ocak 1971’de Yüzevler Mahallesindeki evinin önünde kafasına bir kurşun sıkılarak öldürüldüğünde 33 yaşındaydı. Cinayet aydınlatılamadı, dosya kapandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler