'Sessiz Çığlık' eyleminin video kaydı Genelkurmay'a gönderildi

Balyoz sanıklarından Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarına videolu protesto.

Yayınlanma: 27.10.2013 - 16:25
Abone Ol google-news

,Balyoz davasından Yargıtay tarafından onaylanan askerler, kendilerine bayram ziyaretinde bulunan 1. Ordu Komutanı Ahmet Turmuş’a, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve kuvvet komutanlarına iletilmek üzer Vardiya Bizde Platformu’nun “Sessiz Çığlık” eyleminin video kaydını verdiklerini açıkladılar.





Orgeneral Necdet Özel’in “Bittiğinde sizler çıkmazsanız istifa ederim” sözlerinin anımsatılarak “Göstersin şerefini. İstifa edip göstersin” şeklinde çağrı yapılan eylemin görüntülerine ilişkin Balyoz tutuklusu askerler “Bu çığlık bir Türk kadınının anasının yüreğindeki yaranın ifadesidir. Bu çığlık sadece Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Mamak, Şirinyer, Silivri ve Sincan’ın değil, Türk halkının bağrından kopanların ifadesidir” dediler.

Hasdal Askeri Cezaevi’nde tutuklu bulunan askerler, 1. Ordu Komutanı Ahmet Turmuş’un ziyaretine ilişkin yazılı bir açıklama yaptılar. “Hasdal’daki Balyoz esirleri” imzalı açıklamada “Sayın 1.Ordu Komutanı 16 Ekim günü bayram ziyareti nedeniyle Hasdal’a gelmiştir. Hasdal’da altıncı bayramını geçiren Balyoz mağdurları ziyaret kişisel de olsa, ilk kez bir bayramda bu denli üst düzeyde ziyaret edilmiş olmaktan son derece mutlu olmuşlardır” denildi.

“Ziyaret esnasında Sayın Ordu Komutanı’na, Sayın Genelkurmay Başkanı’na, Kuvvet Komutanları’na ve Şura üyesi orgenerallere iletilmek üzere bir görüntü kaydı verilmiştir” denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Bu görüntü kaydı, yakın zamanda idrak ettiğimiz Kurban Bayramı’nda Hasdal’da kurban edilenlerin, silahlı kuvvetlere düşen kurban payıdır. Sayın Ordu Komutanı’nın Hasdal mağdurlarına yönelttiği ‘Ailelerinizin durumu nasıl’ sorusunu karşılayabilecek en iyi yanıtın, bu görüntü kaydı olduğuna inanıyoruz. Anılan görüntüde Yargıtay’ın ‘Adaletsiziği’ onamasından sonra Balyoz mağdurları yakınlarınca yapılan bir ‘Sessiz Çığlık’ gösterisinde, içinden geçenleri tüm içtenliğ ile ifade eden bir Türk Subay eşinin ‘çığlığı’ yer almaktadır. Bu çığlık bir Türk kadınının anasının yüreğindeki yaranın ifadesidir. Bu çığlık, ‘Sessiz’ çığlıkların artık sessizlik duvarını yıktığının ifadesidir. Bu çığlık gerçek bir demokrasiye açlığın ifadesidir. Bu çığlık sadece Hasdal, Hadımköy, Maltepe, Mamak, Şirinyer, Silivri ve Sincan’ın değil, Türk halkının bağrından kopanların ifadesidir.”

Hasdal’daki tutuklu askerlerin, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve kuvvet komutanlarına iletilmek üzere verdikleri görüntülerde Vardiya Bizde Platformu’nun, Yargıtay kararının ardından Gölcük’te yaptıları eylem yer alıyor. Kayıtlarde 16 yıl hapis cezasına çarptırılan Kurmay Albay Önder Çelebi’nin eşi Gonca Çelebi’nin haykırışı yer alıyor. Gonca Çelebi eylemde şöyle konuşuyor: “Anayasa Mahkemesi Başkanı ‘bizden umut beklemesinler’ demiş. Umut beklemiyoruz kimseden. Eğer Genelkurmay Başkanı ‘Ben bu davaya baş koydum. Bittiğinde sizler çıkmazsanız istifa ederim’ dediyse bugün göstersin şerefini. İstifa edip göstersin. Deniz Kuvvetleri Komutanı Bülent Bostanoğlu haber gönderdiyse ‘çocuklar bitiyor bu iş sizin için’ dediyse suçsuz olduğumuzu onlar bizden çok daha iyi biliyorlar. Bizim eşlerimiz, ailelerimiz, babalarımız suçsuz.”
Gonca Çelebi, konuşmasını şöyle sürdürüyor: “Bu kumpası kuranlara lafımız yok. Allah katında onlar cevabını verecekler. Arkamızda durmayan Genelkurmay’a sesleniyorum. Vicdanlarınız bu kadar mı kurudu. Silah arkadaşlarınızı diri diri mezara gömdüler. Bakın ayakkabılarını dışarı bıraktık. Ölülerin evinin önüne ayakkabıları konur. Benim eşime 16 yıl ceza verildi. Neyin kini bu. Ve bu kine karşı silah arkadaşları sustular. Genelkurmay Başkanı’na sesleniyorum. Eğer biraz vicdanı varsa istifasını ortaya koyar. Çetin Doğan darbe yapmak için Denizcileri mi seçti? Akıl mantık durdu mu bu kadar. Hilmi Özkök akşam başını nasıl rahat yastığa koyuyor? Ama cehennemin kapısında onları bekleyeceğim. Arkalarından tekme vurmak için bekleyeceğim.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler